У Львові встановили унікальну різдвяну шопку (фото)

У Львові, на площі Музейній, біля Львівської Свічкової Мануфактури встановили різдвяну шопку, яка зображає вифлеємську стайню, в ніч Різдва Христового.

Ідея встановлення шопки на площі Музейній належить самим працівникам Свічкової Мануфактури.

“У час новорічних та різдвяних свят, мануфактуру відвідує велика кількість не лише львів’ян, а й туристів та гостей міста з метою придбати свічку для різдвяного столу, або ж виготовити її власноруч. Кожного року ми намагаємось повністю передати особливу атмосферу Різдва не лише у самій Мануфактурі (в цьому нам неабияк допомагає магія свічок), але й на площі, перед будинком. Минулого року ми поставили оригінальну дерев’яну ялинку з санями. Цього ж року, вирішили, що окрасою площі стане саме різдвяна шопка”, – розповів засновник Свічкової Мануфактури Андрій Сидор.

Для виготовлення шопки запросили майстра Юрія Бакая та художницю Уляну Нищук. За задумом творців елементи в шопці є традиційними – це фігури Ісуса Христа, Матері Божої, святого Йосипа та баранчиків. А от зовнішня оздоба дещо нестандартна.

“Зверху шопка накрита бляхою та символізує суворий, подеколи жорстокий світ. Однак, ми також хотіли підкреслити, що в особливий час Різдва в серцях людей народжується надія на краще. Тому, символом нових мрій та сподівань стала дерев’яна зірка, яка служить орієнтиром в духовному житті кожного, як колись стала орієнтиром для трьох царів, які знайшли Боже дитя”, – художник та іконописець Уляна Нищук.

Обличчя на фігурах розмальовані в народному стилі. Це інспірація Уляни, котру вона почерпнула з іконописання на склі, яке поширене на Гуцульщині та Буковині.

Щиро запрошуємо на площу Музейну, аби на власні очі побачити різдвяний  подарунок львів’янам та гостям міста від Львівської Свічкової Мануфактури.

Джерело: galinfo.com.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини