Як провести новорічні свята у Львові: 10 цікавих ідей на будь-який смак

Як провести новорічні та різдвяні свята у Львові – залежить лише від вашої фантазії, хоробрості та коштів. Але Ви неодмінно знайдете собі щось до смаку: стільки атракцій, цікавих заходів та містичних легенд немає ніде в Україні.

1. Новий рік у Львові в елегантному стилі

У Новому 2018 Вас запросять на святкування найкращі ресторації Львова. Ви зможете насолодитися вишуканими ставами, яскравою атмосферою та музикою. Також можна відвідати святкові новорічні вечори у Львівській опері або урізноманітнити програму святкувань, відвідавши театральні вистави або концерти.

2. Львів духовний

Саме у Львові можна пережити радість очікування і народження Спасителя, незалежно від того, до якої конфесії належить людина. Відвідайте святкові богослужіння у найкрасивіших храмах. Якщо не знаєте, де зустріти Новий рік, зверніть увагу, що багато церков запрошують зустріти його молитвою – святкові новорічні служби починаються об 11 або о 12 годині. Можна замовити тематичну екскурсію до чудотворних ікон або найстаріших храмів Львова, послухати унікальні духовні співи у Вірменському соборі.

3. Львів богемний

Якщо Ви великий шанувальник мистецтва, то можете відсвяткувати Новий рік у Львові в атмосферній «Дзизі». Там завжди збираються цікаві люди, виступають чудові музиканти та проходять різні мистецькі заходи. Цінителі прекрасного також можуть відвідати численні львівські галереї, виставки та музеї.

4. Новий рік з ароматом старовини

Якщо Ви приїхали до Львова у пошуках легенд, влаштуйте собі свято в середньовічному стилі. Підіть на костюмовану екскурсію по старому Львову, відвідайте історичний музей, організуйте фотосесію. А ще серед новорічних пропозицій – поїздка по замках і палацах Львівщини і зустріч Нового року в таємничій атмосфері Олеського замку.

5. Новий рік у стилі львівських батярів

Можна провести новорічні свята у Львові у ретро-стилі. Львів батярський – це ще одна частина історії Львова, причому дуже колоритна. Якщо Ви любите багато пива та веселощів, а ваш девіз – це «любити Львів, жінок і жартувати», то найкращий варіант зустріти Новий рік у Львові – вечірка в Кумпелі.

6. Новий рік в автентичному українському стилі

З настанням різдвяних свят у Львові Ви зустрінете багато вертепів, ряджених, потрапите на справжню карнавальну ходу та фестиваль різдвяних звізд. Або самі створіть власний вертеп і візьміть участь у дійстві! А 7–8 січня не забудьте завітати до Шевченківського гаю, де традиційно проходять народні забави.

7. Новорічні свята у сучасному стилі

Коли Вам вже набридла сива давнина і Ви хочете чогось сучасного – пориньте в нічне життя Львова, яке запропонує багато яскравих вечірок та незабутніх вражень. Можете обрати собі нічні клуби відповідно до ваших уподобань та гаманця.

8. Новий рік по-спортивному

Якщо Ви людина активна і любите займатися спортом, то протягом зими для Вас у Львові діють три ковзанки. Звичайно, найромантичніша – в серці старого міста, на площі Ринок. Також багато зимових розваг запропонує вам Парк культури і відпочинку ім. Хмельницького. Зрештою, якщо Вам набридне тіснота львівських вуличок, можна сісти на електричку і вже за дві години – милуватиметеся величчю Карпатських гір у Сколе або Славському.

9. Львів романтичний


Незважаючи на всю гамірність новорічних свят, Ви зможете знайти у Львові справжній острівець романтики. Відвідайте затишні кав’ярні, де на Новий рік по-особливому буде пахнути корицею львівська кава, прогуляйтеся до Високого замку. Або поведіть свою другу половинку в один із ресторанів, де відкривається панорама зимового Львова (наприклад, на останніх поверхах готелів «Дністер» або ТЦ «Роксолана»).

 

10. Львів смачний і подарунковий

І як зустріти Новий рік та Різдво у Львові без різдвяних подарунків і традиційних ласощів? У центрі Львова на площі Ринок та проспекті Свободи Ви зможете відвідати святковий ярмарок, де продається усе: від сувенірів та іграшок до смачного глінтвейну та печених каштанів. Обов’язково скуштуйте знамениту галицьку випічку – пляцки та штруделі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини