У книгарнях з’явиться новий роман Андруховича про Львів, злочинців і кохання

Роман розповідатиме про злочинців, які поставали перед судом у Галичині XVII, XIX та XX століть. Місце дії – переважно Галичина, як-от Львів, Івано-Франківськ, Дрогобич і Коломия, але також Мюнхен.

28 грудня у Чернівцях відбудеться автограф-сесія Юрія Андруховича з новим романом «Коханці Юстиції», який вийшов друком у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ, а вже з 29 грудня книгу можна буде придбати в українських книгарнях. Ілюстрації до роману зробив художник і дизайнер Артем Колядинський, літературним редактором був Олександр Бойченко, інформує видання The Village.

У книзі розповідатимуть історії реальних людей з Галичини XVII, XIX та XX століть, які своїми вчинками залишили слід у судових паперах. Відомо, що робочою назвою книги довгий час була «Негідники». Зараз назва книги змінилася на «Коханці Юстиції». Книжка матиме підзаголовок «Історичний роман у восьми з половиною серіях».

«Книгу я почав писати 27 років тому, навіть не знаючи про те, що це буде роман і що він саме так називатиметься. І щоб він мені врешті написався – я мусив кілька разів ставати іншою людиною. Я не вигадував цих історій: вони самі мене знаходили, а я лише доповнював їх вірогідними деталями», – розповідає Юрій Андрухович.


фото: www.the-village.com.uа

«…чиста правда. Хоч і нерозривно переплетена з художнім вимислом. Час дії – від початку XVII століття до початку 70-х років ХХ-го. Місце дії – переважно Галичина, як-от Львів і Львув, Івано-Франківськ і Станіславув, Дрогобич і Коломия, але також Мюнхен, в якому один символічно значущий галичанин прийняв смерть від руки іншого. Можна б сказати, що зібрані в цій книжці історії об’єднує мотив свідомої чи несвідомої угоди з тим, кого прямо ліпше не називати. Або не завжди вирішувана проблема злочину і кари. Або мандрівні, мов сюжети, фокуси цирку «Ваґабундо». Але, здається, передусім їх об’єднує в романну цілість спрага кохання», – додає літературний редактор Олександр Бойченко.

Джерело: tvoemisto.tv

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини