Christmas по-львівськи: містян і туристів кличуть на джаз-коляду

У Львові “Big Band” заколядує у джазовому стилі на концерті “Christmas по-львівськи”.

Lviv Jazz Orchestra та Big Band у складі студентів Львівської музичної академії влаштують особливий концерт на католицьке Різдво, 25 грудня у театрі ім. М. Заньковецької. Готують українські та американські колядки у джазовому стилі. Про це пише zaxid.net.

На сцену вийде “Big Band” – естрадний колектив Львівської музичної академії, де грають лише студенти. Вони надумали заграти українські колядки у джазовому стилі в аранжуванні диригента Сергія Рудея.

“Колядок у всяких варіантах є дуже багато, українських у джазовому стилі нема. Ми вирішили заповнити цю нішу. Ми створили 6 композицій. Хочу відразу попередити слухачів: це не є колядки в звиклому викладі, це є композиції на теми українських колядок”, – розповів керівник “Big Band” Сергій Рудей.

А ще зазвучать американські різдвяні композиції. Їх заспівають солісти Павло Пігура та Роксолана Зінчук.

“Це не просто музика по нотах, це імпровізація і треба розуміти, що саме співати в певний момент. Дуже багато інструментів, дуже це все не просто зібрати докупки, але я впевнена, що людям сподобається, це буде смачно”, – пообіцяла солістка Роксолана Зінчук.

Композиції стилізували під напрямок swing, наслідуючи Глена Міллера та голлівудські 60-ті роки.

“У нас є запрошений зірковий гість – Діля (Едуард Приступа), колишній учасник ТНМК. І буде відкриття року – джазовий вокальний ансамбль “Ноель”, це будуть колядки в стилі госпел, в стилі “Пентатонік”. І також запросили з нами поколядувати хор Львівського музичного коледжу імені Люкевича”, – розповів організатор і автор проекту Петро Луцишин.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини