Музичний інтерес-2017: хто полонив наші серця

До 2017 року українська музика переродилася та нарешті здобула популярність. Нарешті. Цьогоріч виконавці радували нас різнобарв’ям стилю і текстів.

“Український інтерес” підготував 20-ку українських треків, які підкорили наші серця.

1. Бумбокс – “Голий король”

Соліст “Бумбоксу” Андрій Хливнюк зізнався, що ця пісня, яка стала фронтальною для одноіменного альбому, далася гурту найважче: “Ми тривалий час працювали над треком “Голий король”. Спробували різні звучання. Хотілося, щоб вона була серйозною, а виходило навпаки”. Проте, шанувальникам вона дуже “заїхала”.

2. Pianoбой – Полуничне небо

Тепла, літня, романтична пісня, яку Pianoбой презентував наприкінці жовтня. “Все, що є у пісні та кліпі, Україна зможе в неосяжній мірі дати світу, як тільки по-справжньому відкриє в собі”, – заявив автор Дмитро Шуров.

3. Антитіла – TDME

Атмосферна та філософська відеоробота влучно передала настрій пісні. “Ми вже відчули, що таке вільний океан. І цей шлях – незворотній. Тому що там, де ми є, – у сценарії хеппі-енд”, – говорить соліст Тарас Тополя.

4. THE HARDKISS – Журавлi

Дуже зворушлива та ніжна композиція Юлії Саніної. “Я так часто пишу про драми, а тут мені захотілося створити світлу пісню, захотілося світлої ніжності”, – зазначила солістка.

5. Тартак – Жити

Мотиваційна та відверта пісня Сашка Положинського. Її у кліпі підтримали багато українських культурних діячів. “Пісня для мене – найважливіша в альбомі “Ввічність”. Вона є останньою, п’ятнадцятою, і й, ніби, підбиває підсумок усьому сказаному в чотирнадцяти попередніх”, – сказав автор.

6. Арсен Мірзоян – Не Магеллан

Ця пісня про людей-самітників, які лиш інколи пускають в свої “порти” “кораблі”. Сам Арсен Мірзоян каже про неї так: “Є такий тип людей – острови, які за життя або ж поєднуються у материки, або ж навпаки, насолоджуються власною самотністю”.

7. KAZKA — Свята

Цей дует дуже стрімко влетів у плейлисти українських радіостанцій. Проте, тривалий час вони не відривали своїх облич. Лиш через пів-року KAZKA зняла кліп на пісню. Відеоробота вже зібрала близько 3 мільйонів переглядів.

8. Океан Ельзи – Сонце

Цьогоріч славнозвісний гурт радував фанів частими концертами. Тому творчих релізів було направду мало. У травні Океан Ельзи презентував кліп на пісню з альбому “Без меж” – “Сонце”. Це непростий шлях назустріч двох закоханих людей. Відео, як і пісня, зібрало багато позитивних відгуків.

9. Дар’я Зубенко & Анастасія Приходько – Дівчата

Ця пісня – іншоформатна. У ній нема афоризмів чи алегорій, а є історія усіх дівчат, які не змогли сидіти вдома поки їхні чоловіки гинуть на війні. Тому вони “туго шнурують берці” та “подають набої”. Пісня “Дівчата” увійшла в альбом “Пісні війни”.

10. KOZAK SYSTEM – У осені очі твої

Гурт жартує, що з цим треком вони “виграли кастинг у самої осені”. Щодо кліпу, то – це атмосферний живопис. Міні-історія одного художника, який закохався у героїню своєї роботи.

11. TAYANNA — Шкода

Букмекери пророкували співачці перемогу у нацвідборі Євробачення, але не склалося. Проте, склалося з продуктивністю. У 2017 році TAYANNA випустила декілька потужних кліпів та презентувала альбом “Тримай мене”. За ці досягнення вона отримала нагороду “Прорив року”.

12. Сергій Бабкін – Де би я

Харків’янин, який тривалий час співав російською, цьогоріч занурився в український саунд. Українські тексти та оригінальне звучання автора дуже сподобалися публіці.

13. Без Обмежень – Тону

Вічна тема – відносини між чоловіком і жінкою. Спочатку вони тебе зігрівають, а потім – спалюють. Власне цю тему гурт порушив у кліпі на пісню “Тону”.

14. Alyosha – На фоні Париж

Свої обіцянки – збільшити український репертуар – дотримується й українська представниця Євробачення-2010 співачка Alyosha. Наприкінці року вона порадувала шанувальників чуттєвим відео на пісню “На фоні Париж”.

15. Піккардійська Терція – Лети

Хто-хто, а ці хлопці ніколи не зраджували українській музиці. За 25 років творчості та понад 300 пісень – жодної російської. Альбом “Лети” також став ювілейним – 15. Це нове звучання та новий політ вокальної формації.

16. Віктор Винник і МЕРІ – Чому болиш?

Від розірваних відносин болить не лише жінкам, а й чоловікам. Хоча вони не люблять про це говорити. “Потрібно завжди берегти своє власне серце і серця своїх близьких, щоб потім не задаватися питанням – “Чому болиш моє Серце знов?”, – застерігає виконавець.

17. Анастасія Приходько – Крила

Пісня “Крила” порушує важливу соціальну тему – буллінг, тобто знущання одних дітей над іншими “задля жарту”.

18. ФІОЛЕТ – True Love

Від крайності до крайності. Ось яким був 2017 для луцького гурту ФІОЛЕТ. “True Love” – пісня, яка дуже здивувала суддів на одному пісенному конкурсі. Одноіменним є ЕР гурту. Трек, який показує надривність почуттів.

19. KARNA – Party на Прикарпатті

Неформатні, але завжди драйвові. Кожну роботу шанувальники KARNA чекають рік. І не дарма. Бо як вже презентують, то “рвуть на частини”.

20. Женя і Катя – Літаки

Це, певно, наймиліший дует української сцени. “Літаки” – про дитинство, безтурботність та щастя. А також про перше кохання, те – наївне, яке буває тільки раз у життя.

Українська музика цього року грала різними кольорами та стилями. Тобто кожен зміг знайти своє. Тому, не зменшуємо оберти – творимо.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини