Де випити вина У Львові: ТОП Винних барів

Чому винні бари так популярні? Справжня винна революція почалася відносно недавно і торкнулася на початку столиці, але миттю розлетілася по інших містах України.

Вважається, що вино – напій не тільки богів, але і всіх творчих людей.

Мабуть, тому, в гонитві за прекрасним, люди сприяють зростанню популярності винної культури.

Чому винна культура так популярна і де у Львові пити вино – читайте в нашій добірці кращих винних барів Львова.

Винотека Хліб і вино

Де: Львів, вул. Вірменська, 15

Затишна і домашня атмосфера винотеки Хліб і вино у Львові підкуповує відвідувачів з першої хвилини перебування в закладі. Ресторан виконаний в стилі львівського аристократизму з душевними зеленими композиціями. В меню автентичні українські страви, львівські делікатеси, а також італійські та грецькі делікатеси.

На першій сторінці меню є невелика передмова про хліб, де і пояснюють, чому ресторан носить таку оригінальну назву. Пишуть, що хліб всьому голова і кухня кожної держави починається саме з хліба.

У винній карті представлена лінійка українських вин Inkerman. Також пропонують спробувати розливне біле і червоне сухе вино (26 гривень келих). Серед величезного розмаїття напоїв є настоянки з меду і цитрусів. Також кожен день гостям пропонують вино дня (28 гривень келих).

The Room Wine Bar

Де: Львів, Лесі Українки, 18

У закладі вас завжди зустрінуть посмішкою та хорошим настроєм, а потім ще і сиром з вином пригостять. Заклад славиться незвичайними снеками та винними закусками. В інтер’єрі переважають сучасні відтінки і абсолютний hi-tech. У закладі грає приємна музика, а по суботах проходять концерти живої музики.

Келих червоного вина Schiraz – 75 гривень. «The Stump Jump» Shiraz. Щедрий і соковитий McLaren Vale Shiraz зі смаком солодких фруктів, ожини, сливи та малини, контрастують з тонкими спеціями. Вінтажний напій припаде до смаку справжнім цінителям вина.

Італійське червоне сухе вино Castellare ді Кастеліна яскраво-вишневого кольору зі смаком фруктів подають із сирною нарізкою і ягідним асорті (95 грн келих).

WineHouse

Де: Львів, вул. Староєврейська, 18

Винний бар WineHouse розташований в історичному центрі Львова. Дизайн закладу відрізняється від інших львівських кнайп, так як інтер’єр тут сучасно- європейський: ніякого пафосу, все просто.

Фішка винного бару в тому, що перед купівлею можна спробувати вподобану позицію. Крім того, в меню величезний вибір коктейлів на основі вина в ціновому діапазоні від 24 до 40 гривень.

А ось в дощову погоду сюди приходять на глінтвейн на основі як червоного, так і білого вина (25 гривень). В меню також представлені 9 настоянок власного виробництва WineHouse.

Келих Шардоне (48 грн) пропонують до обіду або раннього вечера. Келих Шато Рояль (84 грн) подають з козячим сиром і фруктами.

Familia Wine & Waffle

Де: Львів, вул. Староєврейська, 17

Ресторан Familia Wine & Waffle – місце з гарячою випічкою і смачним вином. Невеликий затишний заклад пропонує італійські вафлі і гарячі закуски до домашнього вина. У закладі є послуга «з собою», що робить можливим також замовляти їжу в будь-яку точку міста.

В меню представлено домашнє вино (24 грн 100 мл). В якості закуски солодкі вафлі (17 грн), з прошутто – 45 грн, а з моцарелою і томатами – 39 грн.

Бар-магазин «Букет вина»

Де: Львів, вул. Староєврейська, 15

У барі-магазині «Букет вина» у Львові представлені вина Криму, Одеси та навіть Грузії. Затишний винний куточок у Львові для справжніх гурманів пропонує широких асортимент молодих вин з різними добавками і спеціями. В інтер’єрі переважають деревні мотиви, підвіконня декоровані кованими елементами, а столи прикрашені свічками і мереживними серветками.

У меню великий вибір українських і молдавських вин, а також традиційне червоне грузинське вино. До вина пропонують солодкі закуски, а також хамон, сир і виноград.

П‘яна вишня

Де: Львів, пл. Ринок, 11

У самому центрі Львова зовсім недавно відкрився бар з найбільшим вибором наливок і вин – П’яна вишня. У закладі створено справжній винний антураж, а в повітрі витає запах вишневого вина. Головне, що в інтер’єрі переданий дух і настрій винних гурманів.

Навіть якщо Ви нічого не плануєте купувати, можете просто зайти і подивитися, а ті, хто все таки зважиться спробувати напій, після дегустації можуть придбати його ж тільки у фірмовій упаковці.

У закладі можна спробувати будь-яке вподобане вино або наливку (30 грн 100 мл). Фірмовий напій закладу – Вишнівка (45 гривень). В якості закуски пригощають кексами і вишневими пирогами.

Vintage Boutique Wine Cellar

Де: Львів, вулиця Сербська, 11

У стінах «Vintage Boutique Hotel» розташовується ресторан авторської кухні і великий винний льох, де зберігається 400 видів вина.

Ресторан був переможцем премії «Сіль» в 2016 і 2015 в номінаціях «Кращий ресторан з винною картою» і хвалити це місце таки є за що. Естетика, гармонія смаків, різноманітність вин, а інтер’єр – справжня насолода очей. Сюди дійсно хочеться повертатися.

Джерело: ukraine-is.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини