На Прикарпатті відкрилася унікальна “Дідова аптека”

У незвичайному музеї-магазині торгують домашніми настоянками

В Івано-Франківську відкрився унікальний музей-магазин “Дідова аптека”, де торгують домашніми настоянками.

За словами відвідувачів, складається перше враження, ніби вони потрапили в звичайний бар, де на стінах, замість експонатів – пляшки з настоянками. На кожній пляшці написано, що в лікувальних цілях можна випивати не більше 50 грамів.

Як заявив “музейний аптекар”, пити більше не рекомендується, бо у всьому має бути міра. Причому у кожної настоянки – свої інгредієнти і свій смак.

“Дивіться, у нас тут є хороша “Гуцульська кавалерка”. Такі настойки дають більше задоволення жінці”, – розповів чоловік.

За його словами, сировину для настоянок збирають високо в горах, і саме тому вони – екологічно чисті. Серед них є і унікальні, коріння для яких ростуть глибоко між скель, а тому дістати їх під силу не кожному.

Аптекар додав, що настоянки готують з різними цілями – і для профілактики, і для лікування захворювань, особливо сезонних.

“Є така унікальна настоянка, одна з рідкісних настоянок, на кедрових шишках. З першим ковтком відразу відчуваєш, що вона і дихальні шляхи прогріває”
, – розповів музейний аптекар Василь Зеленчук.

Спробувати настойки в аптеці дозволяють всім бажаючим.

Один із засновників музею зізнався, що рецепти напоїв він перейняв від свого діда, відомого на Прикарпатті травника, який навчив, що в настойках важливі не тільки сировина, але і основа.

“Це самогонка, так, гуцульська, і зроблена на франківській воді. У нас поруч є франківський колодязь, де колись відпочивав Франко, і ця вода дуже смачна, і ходять легенди, що вона – цілюща”
, – зазначив Микола Плитка.

При цьому займатися самолікуванням фармацевти наполегливо не рекомендують, а їх настоянки радять приймати тільки для профілактики, додаючи, що лікування серйозних хвороб краще довірити лікарям.

Джерело: ukrainianpeople.us

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини