10 новинок української музики, які вас вразять

Потужний “Марш Нової Армії” від відомих артистів, святковий кліп ТІКу, а також спокуслива відеоробота Alyosha. Радіо МАКСИМУМ пропонує вашій увазі щотижневу рубрику про новинки в українській музиці.

Готові зацінити новинки української музики? Гайда!

Українські музиканти – Марш Нової Армії (кліп)

До Дня Збройних сил України Олег Скрипка разом з іншими українськими зірками випустив нове відео, присвячене захисникам Батьківщини. Лідер ВВ розповів, що перебуваючи на фронті з концертами, він познайомився з солдатом-добровольцем Аріславом Пастернаком, і під час вшанування пам’яті воїнів, загиблих напередодні від ворожого мінометного вогню, народилася ідея пісні – маршу української армії.

Йдеться про гімн українських героїв. Які вистояли в Іловайську, Дебальцевому, Пісках, Авдіївці, інших містах і селищах Донбасу. Яких навіть ворог назвав кіборгами за стійкість, виявлену в Донецькому аеропорту, – підкреслив Олег Скрипка.

Відео на Марш Нової Армії відзняли в приміщенні Малої Опери в Києві. Слова гімну – це видозмінена пісня “Зродились ми великої години”, яка колись була маршем Організації українських націоналістів і УПА. У зйомках кліпу брали участь Тарас Чубай, Сергій Фоменко, Іван Леньо, Сергій Жадан, Тарас Компаніченко, Сашко Положинський, Фагот, Сергій Танчинець, Сергій Василюк, Юрій Журавель.

Марш Нової Армії – дивіться кліп онлайн:

Alyosha – На фоні Париж (кліп)

Українська співачка Alyosha екранізувала пісню “На фоні Париж”, яку випустила в листопаді цього року. Сингл “На фоні Париж” потрапить у новий студійний альбом артистки, реліз якого відбудеться вже в грудні. У новому кліпі співачки втілена ідея про безумовну любов, якій не страшні ні роки, ні примхи погоди. Якщо серце любить – це назавжди і не зважаючи ні на що.

Alyosha також зізналася, що ця композиція є особливою для неї. Не дивно, що відеоробота вийшла дуже ніжною та ліричною. Насолоджуйтеся!

Дивіться онлайн кліп Alyosha “На фоні Париж”:

ТІК – Волошки (кліп)

Улюблений святковий гурт України “ТІК” разом із творчою командою та акторами популярного серіалу “Коли ми вдома. Нова історія” презентували новорічно-побутовий детектив – зимове відео на амурну літню композицію “Волошки”. Цікаво, що саме лідер гурту Віктор Бронюк став автором ідеї кліпу. А в кадрі, до слова, ми бачимо реальну родину співака – дружину Тетяну та дітей Єву і Даню.

Дивіться онлайн кліп ТІК – “Волошки”:

Брати Гадюкіни – Крав

Легендарні рокери “Брати Гадюкіни” під час свого останнього концерту презентували чотири нові пісні “Крав”, “Б’ють дурного”, “All My Love” та “We Are The Champions”. Представлені сингли увійдуть до альбому “Братів” “Сміх і Гріх”, вихід якого запланований на початок 2018 року. А тим часом один із синглів – “Крав” – вже доступний для прослуховування на Soundcloud.

Як поділилися музиканти, цей сингл відображає особливості поведінки українських можновладців. “Та що там можновладців? Це й про багатьох так званих уКРАВїнців в тому числі. Вони з легкістю переписали заповідь “Не кради” на свій лад: “Не кради, але життя, воно таке… треба якось крутитись!” Розповідь йдеться від третьої особи – депутата-шахрая, що не кається у скоєному та не збирається зупинятись”, – зазначають “Гадюкіни”. Зацініть!

Фліт – Україна

Іванофранківці з гурту “Фліт” оприлюднили нову пісню “Україна”, яка була написана ще три роки тому. Тим не менше, кожен рядок синглу й досі надзвичайно актуальний.

Panivalkova – Космополітік (відео)

Оригінальне жіноче тріо Panivalkova потішило шанувальників новою піснею. Дівчата встигли взяти участь в шоу “Х-Фактор” і нацвідборі на Євробачення, а нещодавно повернулися зі свого першого туру по Європі. Тепер же Panivalkova розпочали всеукраїнський “Космополітік-тур”. Він був названий на честь нової пісні і логічно підводив до її випуску.

За словами музиканток, “Космополітік” закликає нас пам’ятати про єдність людей в світі, берегти любов один до одного і не припиняти робити кроки для досягнення миру. Робота над треком почалася ще в 2016 році і тривала цілий рік – настільки об’ємним виявилось завдання. І хоч у пісні всього 2 чотиривірші, у них вкладено великий сенс. Тут звучить українська мова, елементи християнських пісень, стародавні індуїстські та ведичні мантри і навіть вигадана мова.

Одним з головних героїв відео став Дрю Нанку – індійський мультиінструменталіст і вокаліст, який виступає в найвідоміших залах світу. У пісні “Космополітік” він виконує цитату з древніх ведичних текстів. Колаборація музикантів вийшла дуже світлою та проникливою!

Дивіться онлайн відео Panivalkova​ “Космополітік”

VINNI GRETT – П.П.П.

Львівський гурт VINNI GRETT представив свій дебютний сингл “П.П.П.” що розшифровується як “Пісня Про Пиво”. Це перша студійна робота талановитих хлопців, яка, за словами самих музикантів, кардинально відрізняється від написаного матеріалу, що вже незабаром ввійде в альбом “Не більше того”. І поки ми в очікування майбутнього релізу, послухайте “Пісню Про Пиво”:

Втрачені листи – Мріяли

Талановиті артисти-початківці Євген і Дмитро презентували свій перший студійний запис “Мріяли”, хоча музичного матеріалу, який наразі залишається на рівні диктофона, у хлопців вже багато. “Наші листи так і залишилися б втраченими, але тепер вони скрізь розлітаються словами”, – коментують “Втрачені листи” свій реліз.

Ми раді підтримати перспективних киян, підтримайте й ви їх! Хлопці дуже хочуть бути почутими, тож вмикайте мерщій їхній дебютний сингл:

Gonta – Сирітська

Пісня закоханого відчайдуха у гумористично-сатиричній стилістиці СІРКО-Рок – це точна характеристика чергової новинки від гурту Gonta під назвою “Сирітська”, або “Взяв би я бандуру” в оригіналі. Як ви вже здогадалися, в основі пісні лежить давня українська співанка, яка, до речі, з самого початку не вважалася народною, адже написав її поет Михайло Петренко. Лідер Gonta Кость Фастівець вирішив покласти текст народної пісні на власну музику, щоб в оригінальній музичній формі відтворити таку собі любовну сповідь козака-відчайдуха. На нашу думку, музиканту вдалося органічно доповнити народний твір, а як вам?

BOJEVILLA – Реальність (кліп)

Вам не вистачає важкої музики в українському шоу-бізі? Поспішаємо вас познайомити зі столичними альтернативниками – гуртом BOJEVILLA і їхнім кліпом на пісню “Реальність”. Ролик традиційно вийшов похмурим і моторошним, як і їхній світ, але він вартий вашої уваги.

Дивіться онлайн кліп BOJEVILLA “Реальність”:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини