Дешево і комфортно: 15 сучасних хостелів України

За метеріалами: IGotoWorld.com

Про те, щоб подорожувати з комфортом і при цьому недорого, безперечно, мріє кожен турист. Якщо заощадити на квитках і проїзді досить складно, то ви цілком можете поберегти свій гаманець, вибираючи, де зупинитись. Саме для цього існують хостели або «молодіжні готелі». Вони комфортабельні, економні і розташовані у самому центрі міста, що дуже зручно для подорожей і огляду місцевих визначних пам`яток.

Як, коли і навіщо виник хостел-рух

Все почалося у Німеччині у 20 столітті. Засновником цього руху вважається Річард Ширман. Він за фахом учитель, його турбувала проблема забрудненості навколишнього середовища і те, що його учні, які виросли в промисловому районі, недостатньо дихали свіжим повітрям. Він часто організовував довгі недільні прогулянки, під час яких залишався разом з дітьми на ночівлю у вільних поблизу школах. З часом подібні заміські вилазки стали популярні і серед решти населення, тому виникла необхідність створення спеціально обладнаних місць для ночівлі. Так з`явилися перші в світі хостели.

А як же в Україні? У нас все більшої популярності набувають бюджетні подорожі, тому з кожним роком кількість хостелів збільшується. Сьогодні ми розглянемо найпопулярніші і сучасні хостели України. Обирайте місто, а хостел порадимо ми.

Dream House Hostel, Київ

Торік Dream House Hostel потрапив до десятки кращих хостелів України і світу. Це місце випромінює атмосферу доброзичливості і привітності. До того ж сучасна будівля знаходиться в історичній частині міста – на Андріївському узвозі, цим пишається персонал. Таке розташування дозволить перебувати у центрі всіх подій, як культурних, так і нічного життя Києва.

Адреса: вул. Андріївський узвіз 2д, Київ.
Як дістатися: з аеропорту або з/д вокзалу можна доїхати на громадському транспорті (експрес-автобуси відправляються кожні 10–15 хв) або доїхати на метро. Від станції «Вокзальна» потрібно їхати до станції «Хрещатик», потім перейти на «Майдан Незалежності» і вийти на «Контрактовій площі». Також Dream House Hostel може організувати трансфер.

Вартість:

  • Загальний 8-ми місний номер – 130 грн за місце;
  • Загальний 6-ти місний номер – 140 грн за місце;
  • Загальний 4-х місний номер – 160 грн за місце.

Під час вихідних та свят тарифи можуть підвищуватися.
Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: Майдан Незалежності, фонтан Самсон, Андріївська церква, замок Річарда, музей Булгакова, Музей однієї вулиці, пам`ятник Проні Прокопівні та Свириду Голохвастову.

Риба Андрій, Дніпропетровськ

Яскравий і затишний хостел під назвою «Риба Андрій» оснащений всім необхідним для комфортабельного відпочинку. Опинившись за межами цієї будівлі, ви потрапляєте у центр Дніпропетровська в саму гущу подій, де можна нескінченно довго блукати мальовничими вулицями або заглянути у будь-який місцевий ресторан. А після тривалої екскурсії повернутися назад, щоб розслабитися і пограти у відеоігри. До того ж Риба Андрій – не просто хостел, це місце, де можна добре провести час і зав’язати нові знайомства.
Тут вас чекають і інші «цікавинки»: творчі вечори, настільні ігри та магазин сувенірів. Запливайте рибки в гості до Андрія, кожен день тут відбувається щось нове!

Адреса: вул. Плеханова 13, Дніпропетровськ.
Як дістатися: хостел знаходиться за 5 хв їзди від з/д вокзалу, вам потрібно доїхати до проспекту Карла Маркса та площі Героїв Майдану, звідки за 10 хв легко дійти до призначеного місця.
Вартість: 119 грн на добу з людини.
Пам`ятки поблизу: Спасо-Преображенський собор, площа Героїв Майдану, Набережна (найдовша в Європі).

City Hostel Panorama, Ужгород

Хостел Panorama – це вдалий приклад максимуму за мінімум. Всередині – легкий і сучасний інтер`єр, а зовні – дивовижна панорама мальовничого Ужгорода. City Hostel Panorama знаходиться на перетині ділової, культурної та історичної частини міста, це зробить перебування у цьому місті незабутнім. У вашому розпорядженні будуть затишні номери з усіма необхідними послугами, що забезпечують комфортний відпочинок. До того ж у будівлі знаходиться нічний клуб з безкоштовним входом для гостей хостелу.

Адреса: вул. Л.Толстого 5, 4 поверх, Ужгород.
Як дістатися: хостел знаходиться за 3 км від аеропорту і за 1,7 км від з/д вокзалу, найкраще доїхати на таксі.
Вартість:

  • 6-ти місний стандарт – 100 грн за місце;
  • 2-х місний стандарт – 120 грн за місце;
  • 4-х місний покращений – 140 грн;
  • 2-х місний покращений – 140 грн.

Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: Боздоський парк, Ужгородський кафедральний собор, Музей народної архітектури та побуту, Закарпатський музично-драматичний театр.

Хосмос, Харків

Хосмос – це не просто комфортний нічліг, це простір для творчих людей. Створюючи даний проект, автори хотіли підтримати початківців музикантів, художників і фотографів, надавши їм можливість вільно демонструвати свої таланти. Перебуваючи тут, ви будете у курсі місцевого новаторського руху і навіть зможете забрати з собою частинку творчості майстрів з сувенірної лавки.

Адреса: вул. Червоножовтнева 16, Харків.
Як дістатися: можна дійти пішки за 20 хв прямо від з/д вокзалу, для цього вийдіть на вул. Полтавський Шлях, йдіть прямо до магазину «Алло», поверніть направо і знову прямо до пункту призначення. Також можна сісти на маршрутку від станції метро «Радянська» або сісти на трамвай №3, №5 або №6.
Вартість:

  • ціни стартують від 60 грн за ліжко-місце;
  • кімната «Білка і Стрілка» – 70 грн/добу з людини;
  • кімната «Зореліт» – 85 грн/добу з людини;
  • номер «Маленький принц» – 210 грн/добу;
  • номер «Медитаційна» – 210 грн/добу;
  • номер «21» – 210 грн/добу;
  • номер «Кубик Кубрика» – 210 грн/добу;
  • номер «Space Invaders» – 220 грн/добу.

Забронювати місце можна тут.

Пам`ятки поблизу: Покровська церква, Благовіщенський собор, Набережна, Успенський собор, площа Конституції, «Градусник».

Чемодан, Одеса

У цьому хостелі персонал пропонує своїм гостям аналог домашнього затишку. Тут вас постараються порадувати приємними дрібницями, дивуючи неповторністю кожного номера і закінчуючи блаженною тишею. Незважаючи на те, що хостел знаходиться в історичному центрі Одеси і з усіх боків оточений туристичними місцями, вас не потурбує шум з вулиці. Крім того, у Чемодані регулярно проходять цікаві заходи і тематичні вечірки.

Адреса: вул. Буніна 8, Одеса.
Як дістатися: доїхати можна від з/д вокзалу на маршрутному таксі №120 або №190 до зупинки Польський спуск, потім перейти через міст і спуститися на один квартал вниз.
Вартість:

  • 8-ми місний номер – 90 грн/добу за місце;
  • 6-ти місний номер – 100 грн/добу за місце;
  • 5-ти місний номер – 110 грн/добу за місце;
  • 4-х місний номер – 110 грн/добу за місце;
  • 3-х місний номер – 120 грн/добу за місце;
  • 2-х місцевий VIP номер – 270 грн/добу за номер.

Забронювати місце можна тут.

Пам`ятки поблизу:
Оперний театр, вул. Дерибасівська, пляж, Потьомкінські сходи.

Yard Hostel & Coffee Shop, Чернівці

Yard Hostel & Coffee Shop – це перший хостел такого плану у Чернівцях. Як ви вже могли здогадатися з назви, тут є кав`ярня. Сам хостел представляє собою 2-поверховий будинок, на першому поверсі розташована затишна кав`ярня, де можна розслабитися, випити ароматний напій або розважитися з друзями. А після закінчення насиченого дня гості можуть піднятися на другий поверх і забутися сном. Завдяки зручному розташуванню «гуртожитку», до основних визначних пам`яток міста як рукою подати, що є ідеальною умовою для знайомства з чарівними Чернівцями.

Адреса: вул. Кобилянської 10, Чернівці.
Як дістатися: від з/д вокзалу можна доїхати на тролейбусі №3 або № 5, вам потрібно буде проїхати всього лише одну зупинку і вийти на вул. Шкільній. Далі потрібно йти прямо до центральної площі і вийти на вул. Кобилянської. У разі чого працівники хостелу надають трансфер.
Вартість:

  • ліжко-місце в загальній кімнаті (6–12 осіб) – 100 грн у будній день і 110 грн у вихідні;
  • 2-х місний номер – 220 грн у будній день і 240 грн у вихідні.

Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: Філармонія, Музично-драматичний театр ім. Кобилянської, Чернівецький університет (пам`ятник ЮНЕСКО).

The Georgehouse Hostel, Львів

Яскраві кімнати і прекрасний настрій – ось, що вас чекає після прибуття у молодіжний львівський хостел. Можете не хвилюватися про свій комфорт, тут про вас точно подбають. Ортопедичні матраци, лампи для читання, безкоштовні карти для міста, – все це сприяє хорошому відпочинку, у вас буде чудовий настрій і задоволення від прогулянок по місцевості.

Адреса: вул. Устияновича 8, Львів.
Як дістатися: від з/д вокзалу можна доїхати на трамваї №1, їхати потрібно чотири зупинки і вийти біля «Головного корпусу Львівського політехнічного». Далі перейдіть дорогу, пройдіть вгору по вулиці і поверніть наліво до вул. Устияновича. Можна взяти маршрутне таксі №31 або №29, вийти біля цирку і ще пройти пішки 10 хв. Від аеропорту потрібно їхати на тролейбусі №9, який довезе вас до потрібної вулиці.
Вартість:
На термін 1–4 дні:

  • 8-ми місний номер – 100 грн/добу за місце;
  • 4-х місний номер – 120 грн/добу за місце;

На термін від 5 днів:

  • 8-ми місний номер – 90 грн/добу за місце;
  • 4-х місний номер – 110 грн/добу за місце;

При бронюванні всього хостела на термін від 2 днів – знижка 5%;
За умови проживання без підселення гість оплачує 50% від мінімальної вартості вільних місць. Під час свят і фестивалів ціни можуть підвищуватися.
Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: церква Святого Георгія, церква Святої Марії Магдалини, стадіон «Юність», парк ім. Франка.

Хостел Fenomen, Івано-Франківськ

Fenomen – це хостел №1 в Івано-Франківську, який розташувався у затишній місцевості. Тут вам нададуть вичерпну інформацію щодо цікавих турів і маршрутів на культурну, гірськолижну і загально-туристичну тематику. Хостел знаходиться біля міського озера та недалеко від головної пішохідної вулиці Івано-Франківська. Все це сприяє хорошому дозвіллю на свіжому повітрі.

Адреса: вул. Південний Бульвар 38, Івано-Франківськ.
Як дістатися: від з/д або автовокзалу можна доїхати на маршрутному автобусі №60, виходити на третій зупинці (вул. Гетьмана Мазепи). Далі йти пішки через вул. Короля Данила до вул. Південний Бульвар.
Вартість:

  • кімната велика (6 місць) – 70 грн/добу за ліжко-місце;
  • кімната загальна (4 місця) – 70 грн/добу за ліжко-місце;
  • кімната приват (2 місця) – 180 грн за номер.

Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: площа Вічева, Ратуша в стилі арт-нуво, міське озеро, міський парк ім. Тараса Шевченка.

Hostel Smile, Севастополь

Персонал Hostel Smile дарує усмішку і гарний настрій всім своїм відвідувачам. Це затишне місце було створено спеціально для тих, хто жадає зустрітися з новими людьми, такими ж завзятими мандрівниками, як і ви, провести незабутній час на морському пляжі і побачити місто. Всьому цьому сприяє комфортабельна чилаут-зона з настільними іграми та путівниками.

Адреса: вул. Велика Морська 39, 3 поверх, кв. 9, Севастополь.
Як дістатися: від з/д вокзалу (дві зупинки) та автовокзалу (3 зупинки) можна доїхати на маршрутках №17, №20 та №25, їхати до пл. Ушакова. Потім потрібно пройти пішки 200 м вниз по правій стороні вул. Великої Морської. Ви побачите сталінський будинок між ломбардом і кафе Injir.
Вартість:

  • 6-ти місна загальна спальня – від 430 руб/ніч (близько 177 грн);
  • 4-х місна жіноча спальня – від 480 руб/ніч (близько 198 грн).

Пам`ятки поблизу: площа Ушакова, сквер ім. Бузина, пляж, монумент Тотлебену, музей Панорама.

Sofa Hostel, Луцьк

Для Луцька Sofa Hostel став першим справжнім хостелом. Зручне розташування у самому центрі міста дозволяє легко дістатися пішки до всіх значущих туристичних, адміністративних і бізнес об`єктів, пам`ятників. У хостелі гостей завжди чекають зручні кімнати і привітні адміністратори, які нададуть потрібну інформацію про те, як цікаво провести час у Луцьку. На одній зі стін «гуртожитку» висить карта світу, де будь-який бажаючий може відзначити прапорцем місце, звідки прибув.

Адреса: вул. Богдана Хмельницького 27, Луцьк.
Як дістатися: від з/д вокзалу можна доїхати на автобусі або тролейбусі №4. Якщо ви їдете від автобусної станції, сядьте на автобус №17 або №28, на дорогу у вас піде близько 15 хв.
Вартість:
Хостел надає загальні кімнати на 4 і 6 місць:

  • 65 грн/добу;
  • 300 грн/тиждень;
  • 900 грн/місяць.

Забронювати місце можна тут.

Пам`ятки поблизу:
Центральний парк культури і відпочинку, замок Любарта, Собор Св. Петра і Павла, Ботанічний сад «Волинь», Гнідавське болото.

Like Хостел, Сімферополь

Світлий сучасний просторий хостел – те, що зазвичай подобається людям. У вашому розпорядженні комфортабельні номери, ігрова кімната і велика лаундж-зона. За межами хостела мандрівників чекає незабутній туристичний курорт і цікаве дозвілля.

Адреса: вул. Караїмська 22а, Сімферополь.
Як дістатися: від з/д вокзалу найкраще доїхати автобусами №47, №57, №98 або №112, їхати потрібно до зупинки вул. Крилова, а потім пройтися трохи пішки.
Вартість:

  • загальний номер для чоловіків і жінок (8 місць) – 590 руб/добу за ліжко-місце (близько 243 грн);
  • 6-ти місний чоловічий номер – 590 руб/добу за ліжко-місце (близько 243 грн);
  • 6-ти місний жіночий номер – 590 руб/добу за ліжко-місце (близько 243 грн);
  • 4-х місний номер – 590 руб/добу за ліжко-місце (близько 243 грн);
  • 2-х місний номер – 1300 руб/добу за номер (близько 534 грн).

Пам`ятки поблизу: парк ім. Гагаріна, Свято-Троїцький жіночий монастир, Семінарський сквер.

ЗигЗаг, Київ

Сучасний молодіжний міні-готель ЗигЗаг – відмінна альтернатива дорогим готелям. Тут доброзичливий персонал пропонує обладнані і місткі номери, оформлені зі смаком і креативно. Кожен прибулий сюди клієнт – це важливий гість, про якого подбають належним чином.

Адреса: вул. Горького 3А, 6 поверх, кв. 18, Київ.
Як дістатися: від аеропорту «Бориспіль» потрібно сісти на автобус №322 і вийти біля з/д вокзалу, потім від станції метро «Вокзальна» проїхати до станції «Хрещатик», пересідаєте на «Майдан Незалежності» і виходите на станції «Льва Толстого». Після цього потрібно пройти 200 м вперед, перед великим перехрестям (за магазином Watsons) поверніть наліво, пройдіть ще 100 м і ви побачите вхід в хостел біля GorkiyPub, код омофона – 18.
Вартість:

  • загальний 10-ти місний номер – 100 грн/добу за місце;
  • загальний 8-ми місний номер – 110 грн/добу за місце;
  • загальний 4-х місний номер – 130 грн/добу за місце;
  • жіночий 6-ти місний номер – 130 грн/добу за місце;
  • жіночий 4-х місний номер – 140 грн/добу за місце;
  • чоловічий 4-х місний номер – 140 грн/добу за місце;
  • покращений загальний 4-х місний номер – 140 грн/добу за місце;
  • індивідуальний 4-х місний номер – 450 грн/добу за номер.

Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: Володимирський собор, Афанасівський яр, Пінчук арт-центр, Софійський собор, костел Св. Миколая, музей мистецтв Богдана та Варвари Ханенків.

Loft Hostel, Одеса

Loft Hostel представляє собою комфортний та креативний простір з дизайнерськими номерами. Тут кожен відчуває себе вільно і легко. У хостелі є все необхідне для підтримки інтелектуального дозвілля: ігри на логіку, книжкова бібліотека, великий вибір DVD-дисків з хорошим кіно. І, звичайно ж, адміністратори, які завжди раді допомогти у складанні екскурсійної програми. З упевненістю можна сказати, що Loft Hostel – це зручно, смачно, цікаво і просто добре.

Адреса: пров. Червоний 9, Одеса.
Як дістатися: від з/д вокзалу ходить маршрутне таксі №149 та №150, від автовокзалу – №124, від аеропорту – №117, виходити на зупинці Олександрівський проспект/Буніна.
Вартість:

  • 8-ми місний загальний номер – 90 грн;
  • 4-х місний стандарт – 120 грн;
  • номер покращений – 300 грн.

Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: Грецька площа, Дерибасівська вулиця, пам`ятник Леоніду Утьосову, міський сад, Академічний театр, Музей морського флоту, Літературний музей, Потьомкінські сходи, Музей нумізматики.

Hostel OK, Львів

Простий і стильний хостел забезпечить незабутній відпочинок в одному з наймальовничіших районів Львова. У просторих номерах ви зможете належним чином відпочити і набратися сил перед новими екскурсійними маршрутами або турами.

Адреса: вул. М. Кривоноса 3а, Львів.
Як дістатися: оптимальний варіант проїзду від з/д вокзалу – сісти на трамвай № 1 і №9 або скористатися маршрутним таксі №24, 29, з їх допомогою ви доїдете до потрібної вулиці. Від автовокзалу найкраще їхати на тролейбусі №25, автобусі № 4А, №53 або маршрутному таксі №26.
Вартість:

  • 8-ми місний номер – 90 грн/добу за ліжко-місце;
  • 6-ти місний номер – 120 грн/добу за ліжко-місце;
  • люкс на двох – 300 грн/добу за номер.

Забронювати місце можна тут.
Пам`ятки поблизу: Замкова гора, парк Високий замок, Домініканський собор, палац Корнякта, Національний музей.

Kvartira 22, Харків

Харківський хостел з невигадливою назвою – простий, затишний і домашній. Тут можна відчути себе як вдома. Комфортабельні кімнати з євроремонтом змусять забути про кілометри пройденого маршруту за день. Для того, щоб забезпечити комфортне проживання, господарі хостела врахували кожну дрібницю. Ви можете користуватися всім, що потрібно, відпочивати, радіти життю і ні про що не турбуватися.

Адреса: вул. Московський проспект 36, Харків.
Як дістатися: від автовокзалу або ж/д вокзалу найпростіше доїхати на метро, потрібно їхати до станції «Московський проспект» (без пересадок). Якщо добиратися від аеропорту, спочатку потрібно сісти на маршрутку і доїхати до станції метро «Гагаріна», а потім вийти на «Московському проспекті» (без пересадок). Далі потрібно пройтися пішки 7 хвилин.
Вартість:

  • 8-ми місний номер – 80 грн/доба за ліжко-місце;
  • 6-ти місний номер – 90 грн/доба за ліжко-місце;

  • 3-місний – 100 грн/добу за місце.
  • Додатково вноситься застава за постільну білизну – 50 грн. (по закінченню терміну проживання гроші повертаються).
    Забронювати місце можна тут.
    Пам`ятки поблизу: площа Руднєва, Червоношкільний сквер, площа Фейєрбаха, Набережна.

    Джерело: ua.igotoworld.com

    Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини