Кличко-старший навіки увійшов у історію боксу

Чемпіон світу у суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко офіційно став першим представником України в Міжнародній залі боксерської слави. Історична для українського боксу подія відбулася у вівторок, 5 грудня.

Як повідомляє ESPN, українець назавжди увійшов у історію разом з мексиканцем Еріком Моралесом і американцем Вінкі Райтом після голосування у категорії “Сучасні боксери” (ті, хто провели останній бій не раніше ніж 1989 року): спочатку було 32 прізвища, з яких у підсумку визначилася трійка нових членів Зали слави. Одна із умов – спортсмени не повинні були брати участь у боксерських поєдинках упродовж останніх п’яти років, однак усі троє завершили свої виступи в 2012 році.

Додамо, що офіційна церемонія відбудеться у американському Нью-Йорку 10 червня 2018 року.

Віталій Кличко вперше став чемпіоном світу в червні 1999 року після перемоги над Хербі Хайдом, а за пять років завоював і другий пояс – у квітні 2004-го він технічним нокаутом переміг Коррі Сандерса та здобув титул за версією WBC. Загалом нинішній мер Києва 11 разів захищав цей пояс.

До слова, другим українцем в Міжнародній залі боксерської слави може стати Володимир Кличко, але його поява серед легенд професійного боксу відбудеться не раніше ніж у 2022 році.

Зауважимо, що наразі членами Міжнародної зали боксерської слави є такі легендарні боксреи, як Леннокс Льюїс, Майк Тайсон, Костя Цзю, Артуро Гатті, Оскар де ла Хойя та Евандер Холіфілд.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини