Названо найкращі урбаністичні проекти України

Найкращим урбаністичним проектом 2017 року назвали проект з Одеси “Змінюючи місця”, в рамках якого в місті облаштовують громадські простори.

Проект отримав Лейпцизьку премію інтегрованого розвитку міст в Україні, пише zaxid.net.

Друге місце посів проект реконструкції центральної площі в невеликому місті Іллінці Вінницької області, де замість площі з пам’ятником Леніну облаштували зручний громадський простір.

Третім став херсонський проект перетворення занедбаного цеху на арт-платформу “Турбіна”, а двору цеху – на Urban сад.

Усі три проекти отримають по 10 тисяч євро для подальшого розвитку, а їхні автори поїдуть до Німеччини для знайомства з досвідом міського планування.

Urban сад у Херсоні

Організатори відзначили ще п’ять проектів: харківський освітній проект “Харківська архітектурна школа”, проект реконструкції Контрактової площі в Києві, проект поліпшення дворів у Івано-Франківську, проект облаштування парку в промзонах Харкова “РазомПарк” і львівський проект “Спільнокошт озеленення”, у рамках якого в місті висадили близько 200 дерев. Автори цих проектів також візьмуть участь у поїздці до Німеччини.

Всього на здобуття премії претендували 45 проектів з 31 міста. Основними критеріями вибору переможців було залучення жителів до міських ініціатив, екологічна збалансованість і креативність.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини