Київ назвали одним з найзеленіших міст Європи

Дослідник міського та заміського озеленення науковець Філіп Ґертнер оприлюднив список найзеленіших міст Європи. Київ увійшов до ТОП-20 цього списку.

Як було проведено класифікацію

 

Список складено за обидвами типами міст — малими та великими. Також обирав він й варіант найзеленішої столиці. Результати оцінювання були оприлюднені у формі порівняльної схеми. Київ також є у цьому переліку.
Результати оцінки свідчать про вищий рівень озеленення у малих за розміром європейських столицях із низьким рівнем урбанізації. Київ увійшов до числа міст із високим рівнем озеленення.

Хто посідає чільні місця у рейтингу

 

За результатами сукупної оцінки українська столиця увійшла до чільної двадцятки столичних міст Європи та стала першою у списку «Найзеленіших міст Європи з населенням понад 2 млн» із показником індексу рослинності 0,389. Для порівняння інші європейські столиці отримали такі показники:

Берлін – 0,246,
Лондон – 0,135,
Монако – 0,439.

Найбільш зеленим столичним містом Європи стало Сараєво з індексом 0,677. А от найменший рівень зелені спостерігається у Афінах (0,087). Раніше ми розповідали вам про те, що в Києві пропонують нову концепцію встановлення та використання МАФ. Вона передбачає уніфіковану форму та кольорове маркування в залежності від призначення та виду діяльності бізнесу, котрий використовує ту чи іншу малу архітектурну форму.

Задля аналізу рівня озелененості 43 європейських столиць Ґартнер використав супутникові знімки. Проаналізувавши типи пікселів на них, він визначив для європейських міст Нормалізований відносний індекс рослинності (Normalized Difference Vegetation Index (NDVI).

Індекс озелененості Києва, складає 0.389.

При тому, найзеленішою європейською столицею, відповідно до результатів дослідження, є столиця Боснії та Герцеговини Сараєво. Друге місце посідає Вадуц — столиця Ліхтенштейну.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини