День Святого Миколая 2017: куди поїхати

19 грудня – день Святого Миколая. Це особливе свято, коли діти чекають на подарунки під подушками не менше, ніж дорослі 🙂

Цього року день Святого Миколая припадає на будній день – вівторок, а значить сімейний відпочинок, скоріше за все, обмежиться рамками міста. Ми підготували список подій та фестивалів в різних містах України, де святкуватимуть День Святого Миколая!

Куди поїхати на день Святого Миколая в Україні

Фестиваль Святого Миколая в Чигирині

16-17 грудня в Чигирині біля резиденції Богдана Хмельницького відбудеться фестиваль приурочений дню Святого Миколая.

В рамках фесту буде працювати ярмарка та проводитиметься конкурс міні-мюзиклів на духовну тематику. На маленьких відвідувачів також чекатиму різні квести, атракціони, конкурси, фотосесії та подарунки.

Парад Миколайчиків в Ужгороді

Миколайчики – це помічники Святого Миколая, які щороку влаштовують парад в Ужгороді.

19 грудня Миколайчики виходять на вулицю, щоб пройти традиційним маршрутом і подарувати місту справжній святковий настрій.

День Святого Миколаяв Києві

В Києві в день Святого Миколая відбудеться відкриття головної ялинки країни.

На Софійській площі традиційно працюватимуть новорічна ярмарка, зона розваг та відпочинку, фуд-корти та сцена для виступів. Організатори обіцяють, що все це запрацює вже 15 грудня.

День Святого Миколая в “Українському домі”

15-17 грудня з 10:00 до 19:00 в “Українському домі” буде працювати ярмарка святкових подарунків “Чобіток Святого Миколая”.

Тут продаватимуть різдвяне печиво, ароматичні свічки, hand made прикраси, дерев’яні іграшки для ялинки, оригінальні зимові композиції, святкові солодощі. На книжковій виставці запропонують різдвяні казки для дітей, розмальовки від Чудотворця Миколая, кращі твори літератури, нові видання відомих авторів.

Вхід вільний.

День Святого Миколая на ВДНГ

ВДНГ не перестає дивувати нас своїми активностями та яскравими заходами. Новорічні свято не є вийнятком – цього року тут знову оселиться Дід Мороз з усіма розвагами. Відкриття резиденції Діда Мороза заплановане на 16 грудня, а 19, в день Святого Миколая, тут очікують перші фестивалі та ярмарки.

День Святого Миколая в Пирогово

Національний музей народної архітектури та побуту в Пирогово з 18 по 24 грудня 2017 року запрошує на “Зустріч зі Святим Миколаєм”.

Тут відбудеться цікава екскурсія, під час якої можна познайомитися з новорічно-різдвяними традиціями, таємницями стародавніх оберегів і народних обрядів.

Головна подія – зустріч зі Святим Миколаєм, відбудеться після екскурсії музеєм. Також гості вчитимуть колядки, гратимуть в ігри і, звісно, танцюватимуть 🙂

В день Святого Миколая до Львова

Новорічні та різдвяні святкування у Львові починаються напередодні свята Святого Миколая.

На львів’ян та гостей міста чекають ярмарки, вистави, концерти та безліч розваг.

Найцікавіші львівські локації на Новорічні свята – площа перед Оперним театром, проспект Свободи, площа Ринок та Шевченківський гай.

В день Святого Миколая до його резиденції

Найяскравіші враження чекають на дітей в засніжених Карпатах – в офіційній резиденції Святого Миколая.

Крім спілкування зі Святим Миколаєм, тут можна самостійно виготовити новорічні прикраси або ж купити вже готові, покататися на санях та спробувати інші традиційні гуцульські розваги.

Як відвідати резиденцію Святого Миколая?

Туристично-мистецький комплекс «Маєток святого Миколая» знаходиться у с. Пістинь Косівського району Івано-Франківської області, на території Національного природного парку «Гуцульщина».

Час роботи – від 9:00 до 17:00, без вихідних.

Джерело: ukraine-is.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини