План дій: куди піти у Львові в грудні

Грудень прекрасний тим, що в передноворічній метушні зовсім не хочеться сидіти вдома, а так і тягне кудись сходити. Відкриття новорічних локацій у місті, джаз, концерти Бумбокса, DAN BALAN та NOIZE MC, зустріч з найвідомішим мандрівником України – такі події підготували для львів’ян.

Куди ж сходити в грудні? VG Львів підготував огляд найцікавіших подій. Бажаємо чудово провести час!

Фестиваль “Jazz Bez”

Сімнадцятий міжнародний “JazzBez” об’єднає довкола джазу українські Київ, Суми, Тернопіль, Луцьк, Рівне, Ужгород та польські Варшаву, Вроцлав, Перемишль, Люблін, Білосток. Вдруге фестиваль відбудеться на Прикарпатті у Дрогобичі та Стрию. Родзинкою фестивалю є презентація максимальної кількості джазових стилів: свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, ясс, фанк, кул, фрі-джаз тощо.

Традицією фестивалю є проведення концертів у селі Новиця Малопольського воєводства, де народився український поет Богдан-Ігор Антонич. Однак, ідеологічним та організаційним центром фестивалю є Львів.

Окремим проектом в рамках фестивалю “Jazz Bez 17” є тур Мар’яни Садовської з проектом “ISadovska – Тут і Тепер” містами Східної і Південної України. Протягом 10 днів у рамках фестивалю відбудеться 87 концертів, в яких візьме участь понад 60 музикантів зі США, Канади, Австралії, Люксембургу, Данії, Німеччини, Угорщини, Польщі та України.

Серед зірок цьогорічного фестивалю: найвідоміший американський саксофоніст сучасного покоління Марк Тернер (внесок якого у розвиток джазу порівнюють із Джоном Колтрейном) із проектом видатного німецького барабанщика Йохена Руекерта; джазова співачка, що походить із Багамських островів – Деббі Камерон; володар премії “Grammy” – саксофоніст Майрон Уолден; Вперше на фестивалі виступлять музиканти з Австралії. Всесвітньо відоме австралійське тріо The Necks, яке грає разом із Ніком Кейвом, Браяном Ено, Swans та іншими ідолами світової музики.

Квитки можна придбати у галереї “Дзиґа” (вул. Вірменська,35), у касі Львівської Філармонії (вул. Чайковського,7) та сайті gastroli.ua.

Де: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7), арт-центр “Дзиґа” (вул. Вірменьска, 35)

Коли: 1 – 10 грудня

Ціна: 80 – 300 грн.

Ювілейний концерт гурту “Піккардійська Терція”

Унікальний колектив для української музичної культури – “Піккардійська Терція” – цього року святкує своє 25-річчя.

Сценічне святкування свого ювілею вокальна формація “Піккардійська Терція” розпочала наприкінці вересня із Києва, зібравши аншлаг у Національному палаці мистецтв “Україна”.У жовтні ювілейну концертну програму “піккардійців” “Лети…” почули за океаном – у США та Канаді. У неділю, 3-го грудня, гурт виступить у Львові.

“На цих концертах ми розповідаємо нашу історію. Але не історію “Терції”, а історію української музики, на якій ми виростали і яка вплинула на нас як на музикантів. Тож це не просто святкування 25-річчя “Піккардійської Терції”, а вечір, присвячений нашій улюбленій музиці. Це 25 років “піккардійській” музиці”, – розповідає художній керівник “Терції” Володимир Якимець.

За чверть століття стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання “музичної легенди України”, а його учасники стали визнаними “метрами акапельного співу”. Від 1992-го, року свого заснування, “Терція” випустила чотирнадцять різножанрових альбомів та збірок. А до свого 25-річчя “піккардійці” після п’ятирічної перерви у дискографії презентували новий, п’ятнадцятий за ліком, студійний альбом, який називається “Лети…”. Пісні з новинки звучатимуть на ювілейних концертах колективу.

У репертуарі “Піккардійської Терції” – понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Австрія, Канада, США, Велика Британія, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур. У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди – Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької (пр.Свободи, 28)

Коли: 3 грудня, 17:00, 20:00

Ціна: 150 – 600 грн.

Лесь Подерев’янський “Таинственный Амбал та все найкраще”

Лесь Подерв’янський – український художник, автор сатиричних п’єс. Почав писати перші п’єси наприкінці 1970-х рр. і тепер має їх понад 50. Картини зберігаються в Національному художньому музеї та багатьох приватних колекціях України, Росії, Німеччини, США, Швеції.

У четвер, 7 грудня, у Львові Подерв’янський представить свій літературний доробок, презентуючи програму “Таємничий Амбал та все Найкраще”. Вона зібрала в собі кращі уривки творів автора, які буквально оживуть – адже сам Подерев’янський додасть словам потрібного відтінку. Як завжди, автор не маніриться і не грає у високий стиль. Гостро, іронічно, зухвало, гротескно і навіть трошки боляче для нашого его, звичайно. Саме так пройде вечір-зустріч з самим некерованим українським драматургом Лесем Подерев’янським.

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 7 грудня, 19:00

Ціна: 200 – 600 грн.

Кастинг на шоу “Розсміши коміка. Діти”

Студія “Квартал 95” оновлює популярне шоу “Розсміши коміка”, яке вже 10 сезонів поспіль піднімає настрій своїм шанувальникам. На цей раз в шоу візьмуть участь тільки діти, і назва його буде відповідна – “Розсміши коміка. Діти”. За правилами цього проекту всі учасники повинні бути не старше 12 років, але можливі й винятки. Завдання учасників – протягом хвилини змусити усміхнутися хоча б одного з двох членів журі. Зіркові коміки проекту – Володимир Зеленський і Євген Кошовий. Ведуча Настя Каменських.

“Ваша дитина вміє розсмішити не лише Вас? Тоді приходьте на кастинг і не пропустіть шанс побачити свою дитину на сцені кращого народного шоу України”, – говорять організатори події.

Шоу “Розсміши коміка. Діти” транслюватиметься по телеканалу “1+1”. Однак, сезон для дорослих ніхто не відміняв, тому глядачі зможуть насолоджуватись передачею вдвічі більше.

Де: готель “Львів” (просп. В’ячеслава Чорновола, 7)

Коли: 12 грудня, 12:00

Ціна: вхід вільний

Різдвяний ярмарок

З 10 грудня до 20 січня у Львові діятиме Різдвяний ярмарок. Перший такий захід відбувся у 2009 році, і відтоді щороку є епіцентром новорічно-різдвяних святкувань у Львові. Це місце зустрічі мешканців та гостей міста, які великою львівською родиною святкують Різдво Христове. Це фестивалі, концерти, етновечірки просто неба, різноманітні народні забави, а також панорама найкращих сувенірів і різдвяних смаколиків.

Ярмаркове містечко облаштовують у центрі Львова, на проспекті Свободи (перед Львівським Національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької) і площі Ринок. Гасло цьогорічного ярмарку – “Я дарую тобі Львів”. Під час Різдвяного ярмарку відбуватиметься чимало цікавих заходів: конкурс скульптур, святкова хода звіздарів, різдвяний фестиваль.

Традиційний ярмарок – на зразок тих, які працюють у найбільших містах Європи – це 220 модульних дерев’яних будиночків, кожен із яких прикрашений святковими атрибутами та світловою ілюмінацією. Ярмарок буде поділений на сектори: гастрономічний із традиційними різдвяними стравами та напоями європейської та галицької кухонь, та продовольчий, де можна купити вироби народних майстрів, традиційні сувеніри та вироби українських компаній. Торгівлю здійснюватимуть у робочі дні з 12.00 до 22.00, а у святкові – з 11.00 до 23.00.

Де: проспект Свободи, площа Ринок

Коли: 10 грудня – 20 січня

Фестиваль українських виробників “Гармидер”

9-10 грудня на оптовому ринку “Шувар” у Львові буде весело та гамірно, адже тут вкотре відбудеться фестиваль молодих підприємців “Гармидер”. Його започатковано в 2014 році з метою популяризації виключно українських брендів. Крім цього, він націлений на розвиток нового для України способу ведення бізнесу – соціального підприємництва.

На фестивалі буде представлено понад 100 українських брендів.

Протягом двох днів львів’яни та гості міста зможуть знайти подарунки на будь-який, навіть найвибагливіший смак: горнятка, стильні обкладинки для паспортів чи автодокументів, унікальні прикраси ручної роботи, мило, одяг та навіть меблі. Також передбачена смачна їжа, музика та розваги для всієї родини.

10% від внесків учасників організатори спрямовують на підтримку Центру інтегральної опіки для жінок в кризових ситуаціях.

Де: Виставковий центр “Шувар-Експо” (вул. Хуторівка, 4б)

Коли: 9 – 10 грудня, 12:00

Жіночий фестиваль Ольги Горбачової “Сонце”

Ольга Горбачова – артистка, автор пісень, телеведуча, ментор, володар найвищої нагороди в сфері журналістики “Золоте перо” – оголосила про унікальний жіночій фестиваль “Сонце”, з яким вирушила в тур по містах України. За словами Ольги, це перший в Україні соціально-музичний проект для розвитку жінок, пар та сімей. Вона не тільки підготувала сольну програму, але і привезе з собою фахівців різних напрямків, які працюють особисто з нею останні роки.

Жінка зуміла кардинально змінити своє життя завдяки внутрішньому розвитку.

“Секрет нашої молодості і щастя насправді полягає у тому, щоб ми знаходили час для себе. Я хочу вам допомогти розібратися в тому, що заважає вам бути щасливими, люблячими, улюбленими і сяючими. Одного разу з цієї пастки нелюбові і нещастя мені допомогли вибратися дуже хороші люди і фахівці. І тепер вони відправляються зі мною в тур, щоб допомогти вам розкрити свій жіночий потенціал”, – говорить Ольга.

Початок лекцій о 14:00. Теми: сімейне і сексуальне навчання, все про відносини Чоловіки і Жінки. Початок концерту о 19:00. Протягом дня фестивалю діє ярмарок жіночої продукції.

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 10 грудня, 14:00, 19:00

Ціна: 350 – 750 грн.

Mozart L’Opera Rock Le Concert

Світова прем’єра MOZART L’Opera Rock відбулась у вересні 2009 року у Парижі. Іронічна Франція миттю схилила голову перед революційною, практично скандальною постановкою, ідея якої спочатку взагалі здавалася авантюрою – розказати про життя Моцарта у стилі рок. Однак, неможливе виявилося не тільки можливим, а ще й успішним!

10 грудня вечір розповідь про життя Моцарта перетвориться на рок-концерт із 24 рок-хітів про силу пристрасті і справжній талант. У концерті задіяно понад 100 артистів. Меломани та шанувальники якісних шоу будуть вражені яскравими костюмами, дивовижною сценографією, запаморочливим світловим шоу і безсмертною музикою.

Сила і міць семи дивовижних голосів, епатажність головного героя, РОКовість його ворога, зворушливо-тривожне звучання симфонічного оркестру, грандіозні декорації та світлове шоу – геніальність ще ніколи не була настільки масштабною.

Життя і музика великого генія Моцарта буде по-новому втілена у реальність, а сам композитор постане перед глядачами як справжній рок-музикант, що заперечує канони і несправедливість свого часу. Артисти покажуть захоплюючу історію життя, кохання і смерті великого Моцарта, якого по праву можна вважати першим рок-музикантом в історії. Він був справжньою рок-зіркою своєї епохи: геній-бунтар, чия доля буяла злетами й падіннями.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28)

Коли: 10 грудня, 16:00, 19:00

Ціна: 350 – 1200 грн.

Концерт Арсена Мірзояна

Арсен Мірзоян – український співак, автор усіх своїх пісень, учасник шоу “Голос країни”. Артист має приємний голосо, його композиції дуже атмосферні і ліричні, тим більше, коли автор виконує свою ж музику це звучить вкрай душевно.

У 2011 році став учасником шоу “Голос країни”, пройшовши складні відбіркові етапи, та потрапив до прямих ефірів у складі команди Стаса П’єхи. На проекті серед учасників та організаторів проекту за Арсеном закріпилося звання “бунтаря”, але тим не менше співак проявив себе з усіх своїх позитивних сторін як талановитий виконавець, що заслуговує уваги, і таки домігся визнання аудиторії.

У фіналі “Голосу Країни”, де він посів четверте місце, виконував авторську пісню “Ніч”, яка згодом ввійшла в альбом під іншою назвою “Вагітні майбутнім”.

11 грудня, Арсен Мірзоян виступить у Львові. “Попереджаємо! Ви купуєте квиток на подорож в інший світ. Вам доведеться на пару годин залишити планету Земля разом з нами”, – говорять організатори.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Коли: 11 грудня, 19:00

Ціна: 190 – 590 грн.

Брати Шумахери

Творчий дует “Брати Шумахери” – Сергій Цвіловський і Юрій Великий – герої гумористичних телепроектів України: “Бійцівський клуб”, “Київ вечірній”, “Вечірній квартал” виступатимуть у Львові з новою програмою #ШуМастгоуон.

Комедійний дует “Брати Шумахери” – приголомшливий тандем гумору і сатири, реприз і каламбурів, пародій і мініатюр, самовдоволення і вихваляння.

Хлопці закінчили Одеський Інститут Інженерів Морського Флоту, який свого часу закінчив М.М.Жванецький, тому працюють не за фахом ВНЗ, а за фахом Жванецького. “Брати Шумахери” – часті гості концертів студії “Квартал 95”.

Де: Львівський державний цирк (вул. Городоцька, 83)

Коли: 1 грудня, 19:00

Ціна: від 150 грн.

DAN BALAN

1 грудня у Львові в Malevich Night Club з сольним концертом виступить один з найпопулярніших і сексуальних співаків світового масштабу – DAN BALAN. Кожен виступ співака – це яскраве шоу разом з запальними і проникливими композиціями, які вже стали світовими хітами.

DAN BALAN пройшов довгий шлях від невідомого молдавського виконавця до зірки світового масштабу, який співпрацює з Ріанною, Джессі Діланом і багатьма іншими виконавцями. Його талант міг би залишитися непоміченим, оскільки батьки майбутнього музиканта готували йому долю юриста, але Дан виявився наполегливіше і пішов своїм шляхом.

Дан Балан з’явився з тіні проекту O-zone, який він сам же і заснував. Тріо видало кілька хітових альбомів. Завдяки цьому до співака прийшла світова слава та гучний успіх, яка прогриміла на весь світ. Сингл “Dragostea Din Tei” розійшовся тиражем більше 12-ти мільйонів копій, на нього було зроблено більше 200 кавер-версій на 26-ти мовах, він очолив чарти в 32-х країнах. Мелодія “Dragostea Din Tei” лягла в основу суперхіта “Live Your Life”, виконаного Rihanna і T.I., а сам композитор був номінований на премію “Grammy” в якості співавтора. Відео на пісню “Chica Bomb”, зняте знаменитим режисером Hype Williams входить в десятку найстильніших і сексуальних кліпів.

Після успіху групи “Озон” Dan Balan почав спочатку, вже сольно. І відразу з високих місць в музичних рейтингах. “Freedom”, “Люби”, “До утра”, “Плач”, “Hold on Love”, “Chica Bomb”, “Fanny Love”, і ще море улюблених пісень прозвучить першого дня зими у Львові цієї ночі. Отже, буде гаряче!

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 1 грудня, 19:00

Ціна: 500 – 1800 грн.

Концерт NOIZE MC

Іван Алексєєв, більш відомий під сценічним псевдонімом Noize MC, народився 9 березня 1985 року в Ярцево Смоленської області.

У гуртожитку РДГУ, тоді ще студент, Ваня Алексєєв познайомився з хлопцями: Сашею, Максом і Пашею, разом з якими в 2003 році він створив групу Protivo Gunz і перетворив вміст своєї голови в справжні пісні.

За минулі з того часу роки хлопці згуртувалися в справжню турів команду, об’їхавши всю країну з солд-аутів концертами. Першу серйозну популярність здобув завдяки численним пісням, викладеним музикантом в мережі за роки творчої діяльності, а також синглам “Літо в столиці”, “Пісня для радіо”, “За зачиненими дверима”, “З вікна” і “Видихай”, які перебували в ротації на радіостанціях і музичних телеканалах.

Музика Noize MC поєднує в собі риси кількох стилів. Сам артист охарактеризував свою творчість як “сучасна урбаністична музика на стику хіп-хопу, панку, реггі та брейк-біту”. Іван Алексєєв aka Noize MC – цілеспрямований і успішний реп-артист.

Де: FESTrepublic. club (вул. Старознесенська, 24-26)

Коли: 13 грудня, 20:00

Ціна: 400 – 750 грн.

Творча зустріч Дмитра Комарова

Дмитро Комаров – журналіст, фотограф, автор і ведучий телепроекту “Світ навиворіт” на 1+1.

Співпрацював з десятками друкованих видань, серед яких газета “Комсомольская Правда”, в якій наш мандрівник трудився майже 6 років, і журнали, як “Playboy” та “EGO”. З 2007 року – спеціальний кореспондент газети “Известия в Украине”. Його ексклюзивний фотопроект “Індосутра” за підсумками унікальної індійської експедиції в 2008-2009 році, коли Дмитро проїхав своїм ходом по країні 20 000 кілометрів за 90 днів. Експедиція була внесена до Книги рекордів України, а фотовиставка все ще продовжує турне по країні. Її бачили не тільки в Україні, але і в сусідній Росії. Великі фотоекспозиції про Бірму, Камбоджу та інші екзотичні країни.

Ми знайомі з ним завдяки проекту “Світ Навиворіт”. Ідея знімати програму “Світ навиворіт” у Комарова з’явилася під час самостійних подорожей по екзотичних країнах. Сюжети вражають своєю насиченістю. Часом закрадається думка, що події просто вимушені підлаштовуватися під нього. І якщо ми дивимося його програми на одному диханні – значить він бачить те, про що ми тільки можемо здогадуватися. Найімовірніше наша зустріч змінить все ваше життя. Після такого осяжного спілкування, все, що здавалося нездійсненною мрією – стане, практично реальністю. Поради і неймовірні історії, подолання себе і рух назустріч новому.

Де: Кінопалац ім. О.Довженко (пр. Червоної Калини, 81)

Коли: 10 грудня, 12:00

Ціна: 130 – 500 грн.

Різдвяний концерт “LvivMozArt”

“Різдвяний концерт” за участі диригентки Оксани Линів, Академічного симфонічного оркестру “INSO-Львів”, Львівської державної академічної чоловічої хорової капели “Дударик” та запрошених оперних співаків – Данаї Кондора (сопрано, Греція–Німеччина), Тетяни Журавель (сопрано, Україна), Ірини Житинської (мецо-сопрано, Україна–Польща), Юрія Самойлова (баритон, Україна–Німеччина) та Михайла Малафія (тенор, Україна).

Унікальність концерту – в особливій драматургії програми, яка будується на контрастному поєднанні двох музичних настроїв: почавши з духовних творів, що змальовують таїнство Різдва, ми продовжимо творити феєричне відчуття свята з улюбленими шедеврами світової оперної музики.

У програмі: твори українських та західноєвропейських композиторів: духовна музика О. Козаренка, В.А. Моцарта, К. Сен-Санса та Є. Станковича, а також найвідоміші арії та дуети з опер Ж. Бізе, Ж. Оффенбаха, Дж. Пуччіні, Е. Корнґольда та ін.

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Коли: 24 грудня 2017, 18:00

Ціна: 200 – 1500 грн.

Гурт “Бумбокс” з новим альбомом “Голий король”

“А король-то голий!” В казці ця фраза викликала сміх натовпу, але в нашому випадку “Голий король” – це виключно буря яскравих музичних емоцій. Адже мова піде про новий альбом групи Бумбокс. Як завжди, нас очікує музика найвищої якості, неймовірно яскраве шоу та душевний діалог з глядачем – все те, що робить виступи Бумбокс незабутніми. Родзинка вечора – знайомство із 6 новими піснями: “Болельщик”, “Голий Король”, “Колишній”, “Сталеві квіти”, “Вечір в Ріо” та “Люди”.

Офіційний реліз платівки пройшов у серпні, а з вересня почався концертний тур, що охопить 21 місто України. Всі пісні для альбому були записані в Києві на студії “Бобіна” саундпродюсером Дмитром “Бобом” Хомулко. Акустична версія пісні “Люди” записана в Василькові, на студії “На Хаті Рекордз”, звукорежисером став Алекс Крамер. Пісня “Вечір в Ріо” записана разом з групою O.Torvald. Реліз буде доступний на компакт дисках, касетах і в цифровому вигляді.

Де: Палац спорту “Україна” (вул. Мельника, 18)

Коли: 16 грудня 2017, 19:00

Ціна: 299 – 399 грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини