Куди у Львові інтелігенту втекти від настирливих дівчат і спокійно почитати книжку

Бути інтелігентом – заняття не з легких. При читанні в парку тебе постійно задирають дурні містяни? Або ж дівчата зазивають додому, в той час як ти мрієш про вивчення фоліантів, грімуарів і пухких томів енциклопедій?

Розповідає lviv.com.

Центр Шептицького

Якщо ти білінгва або поліглот і без субтитрів дививися як Ханс Ланду з «Безславних виродків» балакав на німецькій, а після переходив на французьку та італійську, то тобі сюди. У центрі Шептицького купа наукової та популярної літератури на всіляких мовах – як раз для такого просунутого задрота як ти. Читаєш «Історію західної філософії» Бертрана Рассела в оригіналі або ж ти прихильник новітніх гуманітарних течій на кшталт кібер-фемінізму і психогеографії? Адресу знаєш.

Львівська національна наукова бібліотека України імені Василя Стефаника

Мама захистила дисертацію про ранню творчість Мандельштама, батько пишається своєю «Семіотикою інтертексутальності», в той час як ти губишся у виборі теми. Не впадай у відчай, в цій бібліотеці понад 7 мільйонів примірників книг найрізноманітніших напрямків. Це, безумовно, допоможе, так що можливо і ти станеш піонером. Наприклад, у вивченні дотракійского.

Свічкова кав’ярня

Твоя дівчина / хлопець зазиває тебе в ліжко, тим самим відволікаючи від читання давньогрецьких філософів в оригіналі? Тікай в кав’ярню, замов кави або вина, відчуй аромат Гватемали, тяжіння платонових тіл, подискутуй з Аристотелем і його ідеєю про душу або з апоріями Зенона Елейського. Тут друга половинка тебе не дістане.

Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка

Якщо ти перенаситився марністю буття і онтологічною порожнечею то йди сюди. Не забудь надіти темний твідовий піджак та брюки, щоб бути ще більше схожим на Кафку або Камю. До того ж між лабіринтами шаф і полиць задуває. А кому зараз легко? Думаєш екзистенціалістам було просто !?

Музика

Що ж, тепер ти все знаєш. Врубай опус № 17 Шопена або фугу Філіпа Гласа та поринь у світ книжок. Вчитися та вчитися, бро!

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини