ТОП-5 місць, які варто відвідати дорогою зі Львова в Буковель

Буковиця © Kuleba Zhenya

Перед офіційним стартом лижного сезону та у рамках спецпроекту «Подорожуй із 032.ua» пропонуємо перелік найцікавіших локацій та пам’яток, які варто побачити, прямуючи зі Львова у Буковель.

Розповідає 032.ua.

Манявський Скит

Православний чоловічий монастир поблизу села Манява на Франківщині вважається пам’яткою архітектури початку XVII століття. Це місце віддавна також називали «українським Афоном». Колись Скит налічував близько 200 ченців і десятки підпорядкованих монастирів. Сюди також варто приїхати, аби побачити Манявський водоспад.

Де: село Манява (Богородчанський район, Івано-Франківська область).

Графік роботи: з 8:00 до 20:00, вихідний день – понеділок.

Яремче

Одна з найвідоміших рекреаційних локацій Гуцульщини та центр «зеленого» туризму Прикарпаття є чи не найпопулярнішим серед мандрівників місцем відпочинку. Тут можна відвідати водоспад Пробій, а також «підкорити» гору Маковиця. Ярмарок майстрів різних ремесел, який діє у Яремче майже упродовж всього року, приваблює туристів яскравим та колоритним крамом.

Де: на трасі Івано-Франківськ – Рахів – Ужгород (Івано-Франківська область).

Микуличин

Село, яке вважають найбільшим у Карпатах, є також найдовшим в Україні. Через більш відомих сусідів — Яремче та Ворохту, Микуличин є менш популярним серед туристів. Втім, завдяки цьому тут можна віднайти справжню гармонію з горами: повітря тут неймовірно чисте. Село оточують невисокі схили (наприклад, гора Ягідна). Звідси також можна дістатися до знаного Женецького водоспаду, відомого як Гук.

Де: за 12 км від Яремча (Івано-Франківська область).

Татарів

До мальовничого села, що розкинулось у долині річки Прут, варто приїхати не лише перед стартом лижного сезону. Втім, саме тоді від панорам, що відкриваються з гір Синяк чи Хом’як, по-справжньому перехоплює подих. Звідси також можна дістатись до полонини Хом’яків чи відвідати Женецький водоспад.

Де: за 14 км від підйомників у Поляниці (Івано-Франківська область).

Ворохта

Слід трішки видозмінити маршрут, аби дорогою у Буковель встигнути відвідати Ворохту. Село, огорнуте горами та лісами, входить до Карпатського національного природного парку. Тут варто побувати хоча б раз заради віадуку. Цей залізничний кам’яний арковий міст через річку Прут є одним з найстаріших та найдовших віадуків Європи.

Де: за 30 км від Яремча (Івано-Франківська область).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини