Ці факти доводять, що українська і російська мови не є братніми

Українська мова – це діалект російської, яку спотворили поляки. Так вважають прихильники «руского міра». А як насправді?

Факт перший: не українську, а російську мову слід вважати штучною.

До 17 століття сучасну російську мову в Європі називали «московитською». Вона не визнавалась як слов’янська, і її взагалі відносили до фіно-угорської мовної групи. Але Петро І провів масштабну фальсифікацію історії. Вкравши в українців назву Русь, московити почали називати свою мову – російською.

Факт другий: українська мова – більш древня, ніж російська.

Наш східний сусід стверджує, мовляв, в Київській Русі розмовляли російською. А значить – саме від російської походять всі інші слов’янські мови, в тому числі й українська. Насправді ж, ані української, ані російської мови на той час ще не існувало. Проте лінгвісти відзначають: у мові Древньої Русі багато спільних рис з українською. Наприклад, про це свідчать давні літописи. Хоча вони писались церковнослов’янською, в текст часто вставляли розмовні слова та фрази. У «Слово о полку Ігоревім» можна зустріти такі питомо українські слова, як парубок, окріп, глум, батіг, жито, оболонь, криниця та багато інших.

Факт третій: українська мова не є діалектом російської.

Дослідження лінгвістів доводять: братніми для нашої мови слід вважати білоруську, словацьку та польську. У слов’янських мов є 40 фонологічних ознак. Так-от з російською нас поєднують тільки 8, а з білоруською – 29, словацькою – 23, польською – 22. Це чітко показує, який саме народ має справжні слов’янські корені і є спадкоємцем Київської Русі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини