10 найуспішніших проектів українців на Kickstarter

Все частіше на популярній краудфандинговій платформі ​Kickstarter можна зустріти проекти, запропоновані українцями. Більшість з них – не просто цікаві ідеї, а ще й неабияк успішні кампанії. Про деякі з них ми сьогодні й поговоримо!

1. Jollylook – камера, яка дбає про навколишнє середовище


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects/jollylook

Вінтажна камера для миттєвих фотографій, зроблена повністю з картону і переробленого паперу. Її собливість – у тому, що для виготовлення не використовується електроніка. Зовсім. Тому камера максимально безпечна для навколишнього середовища. Ідея народилася у дизайнера з 30-річним досвідом, котрий намагався пояснити синові принцип роботи аналогової камери.
Команда проекту вже розробила і протестувала кілька прототипів і версій продукту. Наступний етап – повномасштабне виробництво, формування та реалізація маркетингової стратегії.

2. iblazr 2 – рухомий бездротовий спалах


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects/iblazr

Спалах можна використовувати на Android та iOS. Це вже друга версія із серії спалахів iblazr. Перший варіант розроблявся виключно для смартфонів. Сьогодні спалах може використовуватися з планшетами і навіть з дзеркальними фотоапаратами. Такий додатковий спалах стане в нагоді любителям інстаграму, професійним фотографам і журналістам.

3. Ohhio – речі грубої в’язки


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects

Пледи, шарфи-снуди і звичайні шарфи, сплетені зі штучної вовни. Ідея стартапу народилася у дівчини, яка захопилася плетінням речей з вовни.

Перевага речей Ohhio серед іншого текстилю – виняткова м’якість і тепло, а також привабливий вигляд. Вартість таких виробів стартує з 85 доларів за річ і може сягати 1 000 доларів.

4. Lunecase – перший розумний чохол для iPhone


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects/concepter

Чохол може визначити, коли вам приходить повідомлення або хтось телефонує ще до того, як це відображається на екрані смартфона. Повідомлення з’являються на задній частині чохла.

Чохол не потрібно заряджати – він використовує вільну енергію, яку випромінює телефон, і перетворює її в джерело живлення.

Перший прототип був створений ще в 2013 році, а зараз команда шукає інвестиції для запуску повномасштабного виробництва і виходу в рітейл.

5. Hushme – перша в світі голосова маска для смартфонів


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects

Маска Hushme підтримує три режими: режим голосового профілю, активний і пасивний. У першому випадку вона з’єднується зі смартфоном за допомогою Bluetooth і використовується як звичайні навушники. У пасивному режимі маска замикається навколо рота, повністю поглинаючи звуки. Таким чином вона гарантує конфіденційність ваших розмов у будь-якому публічному місці. Активний режим дозволяє їй працювати в якості гучномовця.

Робочий прототип продукту вже створений, на даному етапі потрібні інвестиції для його вдосконалення і масового виробництва.

6. Delfast – електровелосипед, який може проїхати 236 миль на одній зарядці


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects/datonko

У велосипеда Delfast є розумна батарея і мобільний додаток, який її контролює. Головна його перевага – подолання довгих дистанцій. Сьогодні команда проекту потребує масштабування виробництва.

7. Damico – метелики з алюмінію, шкіри та дерева


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects

Для виготовлення цих аксесуарів використовуються натуральні матеріали вищої якості. Метелики відрізняються своїми унікальними формами і дизайном. Продаються в оригінальних коробках з дерева і шкіри. Автори шукають підтримку для масштабування виробництва.

8. Кулемет на гумці зі швидким зарядом


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects

Повністю автоматичний кулемет, виготовлений з березової фанери. Він містить 672 гумки і, відповідно, може зробити стільки ж пострілів. Механізм активізується за рахунок маленького електронного двигуна.

На даний момент команді вдалося зібрати вже 20 таких кулеметів і вона потребує інвестицій, щоб примножити ці результати.

9. Phonster – кобура для телефону, гаманця і ключів


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects

Автори ідеї знайшли спосіб вмістити всі важливі предмети в одну універсальну річ. Phonster – зручний і корисний аксесуар, тому що, по-перше, виготовлений з натуральної шкіри, а по-друге, його можна регулювати під зріст і розмір.

Команді проекту потрібно отримати 200 попередніх замовлень, щоби почати виробництво. На момент розміщення на Kickstarter їх було всього 80.

10. Time4Machine – ексклюзивні механічні моделі машин з металу


businessviews.com.ua

Кампанія на Kickstarter: www.kickstarter.com/projects

Машинки Time4Machine виглядають дуже реалістично. У них є активна коробка передач, за допомогою якої можна перемикати першу, другу, третю і четверту передачу. Є опції газу, гальма і автопілота, а також працює коробка приводів. Автори ідеї потребують інвестицій для запуску виробництва.

Це лише невелика частина проектів, які українці розмістили на Kickstarter за останній час. Звичайно ж, не всім їм судилося перерости в повноцінні інноваційні компанії. Але ми вже придумуємо, розробляємо і створюємо щось нове і революційне. І це не може не надихати!

Джерело: businessviews.com.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини