Українські художники, які створювали ілюстрації для Coca Cola і McDonalds

Вони оживляють бренди та їх рекламу, створюють нові світи навколо звичайнісіньких продуктів. Бути вільним художником, який працює за жорсткими вимогами, – для творчої людини непростий виклик. Але є генії, які з ним справляються.

Сергій Майдуков, Київ

Один з найвідоміших ілюстраторів-фрілансерів України, Сергій Майдуков, співпрацює з великими виданнями, видавництвами та брендами.

Серед його клієнтів – The Washington Post, The Village Voice, Vogue Ukraine, Buro 24/7, видавництво “Основи”, Adobe, McDonald’s, Hyundai, Brussels Airlines, GoodWine та інші. Стиль Майдукова не сплутати ні з чиїм іншим – строкаті ілюстрації, часто з елементами кубізму, підкорюють миттєво.

Марічка Рубан, Харків

Художник й ілюстратор Марічка Рубан створює незабутні акварельні ілюстрації – одночасно ніжні, інтенсивні, соковиті та зворушливі. Марічка розробляє брендинг, робить ілюстрації для книг, принти та багато чого ще.


В Україні вона співпрацювала з McDonald’s, Eleven Shoes, рядом нішових кафе, а також готувала ілюстрації для культурних заходів в Харкові.

Олександр Кусков, Київ

Олександр Кусков поважає фантастику і любить неймовірно деталізацію – в деяких його проектах дві ці складові зустрічаються, і результат цього “зв’язку” вражає.


У портфоліо художника є роботи для Penguin Audiobooks, “Сибірська корона”, Dettol, Hang Seng Bank і інших. У нього є і концепти – наприклад, для Coca-Cola і Nike.

Тетяна Ципко, Львів

Тетяна Ципко ілюструє книги, робить постери й афіші для різних театрів, в основному польських, а також співпрацює з брендами.


Серед її робіт для брендів – чарівні та зворушливі ілюстрації для Yarych, “Хліб по-львівськи”, “Кав’ярня Леваковського” та інших, а також оформлення сувенірної продукції, присвяченої Львову.


Анна Сарвіра, Київ

Анна Сарвіра – ще один талант, який прославляє український ілюстраційний рух за кордоном. Художниця і співзасновниця клубу ілюстраторів Pictoric потрапила в топ-75 ілюстраторів світу, чиї роботи вирушили на Міжнародний ярмарок дитячої книги в Болоньї в квітні 2017 року.


Анна робила ілюстрації для книг видавництв “Грані-Т”, “Братське”, “Вiват” і “Люта Справа” – і створює роботи в рамках проекту Pictoric. Оформляє вона в основному книги, листівки та блокноти, але серед її робіт є й календарі з постерами.


Олег Андрєєв, Одеса

Олег Андрєєв – одесит, і це можна зрозуміти навіть не читаючи його профіль на Behance, досить подивитися роботи. Андрій щільно співпрацює з одеськими журналами та допомагає різним заходам заявляти про себе голосніше – за допомогою його візуальних робіт.


Його ілюстрації можна побачити на міському онлайн-журналі Mayak.org.ua, в The Odessa Review Magazine, на місцевих афішах, а також в календарі на 2017 рік “Зроблено в Одесі”. Андрєєв також працює з національними брендами – він робив проект для рітейлера Citrus.ua – і зарубіжними журналами.


Олена Ткач, Харків

Олена Ткач працює в основному з книгами для дітей, і перша книга з її ілюстраціями вийшла в 2014 році. Серед видавництв, з якими вона співпрацює, українські “Астра”, “Майдан”, “Крок”, а також французькі й американські.


Серед її робіт багато ніжних і добрих ілюстрацій для комп’ютерних і настільних дитячих ігор, листівки та обкладинки для скетчбуків.

Джерело: ukraineartnews.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини