Львівська шахістка Анна Музичук відмовилась їхати на чемпіонат світу в Саудівську Аравію

Львівська шахістка Анна Музичук не поїде на чемпіонат світу з шахів у Саудівській Аравії через місце його проведення та місцеві традиції. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook в суботу, 11 листопада.

«Міжнародна шахова федерація анонсувала світовий чемпіонат з рапіду і бліцу, який відбудеться в кінці року в Саудівській Аравії. Спочатку Іран, тепер – Саудівська Аравія… Цікаво, де організують наступний жіночий чемпіонат світу з шахів? Незважаючи на рекордний призовий фонд, я не збираюся грати в Ріяді, що означає втрату двох чемпіонських титулів. Ризикувати життям і носити весь час абайю? Все має свої межі і хусток в Ірані було більше ніж достатньо», – написала Музичук.

Нагадаємо, львів’янка Анна Музичук є володаркою титулу чемпіонки світу зі швидких (рапіду) і блискавичних (бліцу) шахів, який вона завоювала в кінці 2016 року у місті Доха (Катар).

У лютому-березні 2017 року вона брала участь в чемпіонаті світу з шахів серед жінок в Ірані, де стала срібним призером, поступившись у фіналі китаянці Тань Чжун. Протягом всього турніру Музичук довелося скрізь носити хустку.

Раніше ZAXID.NET писав, що у січні 2017 року сестра Анни Музичук Марія вирішила бойкотувати чемпіонат світу з шахів серед жінок в Ірані. Вона вирішила відмовитися від участі, оскільки вважає Іран країною, яка не пасує для такого престижного змагання. «Це неправильно, що ті шахістки, які відмовляються їхати туди й носити хіджаб, просто ні за що втрачають право грати на чемпіонаті світу», – зазначила тоді Марія Музичук.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини