Екранізація «Причинної» Шевченка візьме участь у двох кінофестивалях

Короткометражний анімаційний фільм режисера Андрія Щербака «Причинна», створений за мотивами однойменної поетичної балади Тараса Шевченка, буде представлений на кінофестивалях Греції та Йорданії. Про це повідомляється на сайті Державного агенства України з питань кіно.

Грецький кінофестиваль 3-th Animation Marathon пройде з 9 по 12 листопада. Кінофестиваль в Йорданії Karama Human Rights Film Festival, який пропагує захист прав людини, пройде з 5 по 10 грудня в місті Амман (Йорданія).

Картина створена компанією «Магіка Фільм» за підтримки Держкіно України. Андрій Щербак є режисером, автором сценарію та художником-постановником стрічки. Продюсер картини – Геннадій Кофман.

Як зазначається в повідомленні, свою першу нагороду – Спеціальний приз журі – мультфільм отримав на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів «КРОК». Крім цього, 4 листопада стрічка здобула перемогу на фестивалі «Кіномаршрут» у міжнародній анімаційний програмі, ставши Найкращим анімаційним фільмом.

Національна прем’єра «Причинної» відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках Національної конкурсної програми короткометражних фільмів. Також мультфільм був представлений у рамках Національної конкурсної програми кінофестивалю «Молодість. Пролог». Крім українських, стрічка взяла участь у фестивалях Боснії і Герцеговини та Південної Кореї. Також був представлений на Українському стенді на кіноринку Mifa Market Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у м. Ансі (Франція), додають у Держкіно.

За сюжетом, війна розділяє закоханих. Молода наречена, не витримавши розставання, втрачає розум і помирає. Молодий повертається живим і неушкодженим, але побачивши загибель коханої, розбивається на смерть. Та попри все, вони залишаються разом назавжди.

Джерело: chytomo.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини