5 вуличних фотографів, які знімають Львів

Пропонуємо вашій увазі серію розповідей про вуличних фотографів України. Мова йтиме про Львів і його герої по обидва боки об’єктива.

Юрко Дячишин
(Instagram, Facebook, сайт)

Один із найвідоміших вуличних фотографів Львова, знімки якого публікувалися в New York Times, Telegraph, Der Spiegel, La Repubblica, The Wall Street Journal, Washington Post і багатьох інших міжнародних виданнях. Прославився документальною серією робіт Slavik’s Fashion і Slavik Super Star про львівського бродягу-модника Славка — її навіть видали у вигляді книги.

Вуличною фотографією займається вже 14 років, щодня знімаючи і документуючи життя Львова, а пізніше показує її на виставках навіть у таких далеких країнах, як Австралія і Камбоджа. Велику колекцію львівських фото Юрія можна побачити на його сайті. Наприклад, дві серії знімків “Лавки” — про людей і речі, які були зняті в різний час на одних і тих же лавках на проспекті Свободи у Львові.

Тарас Бичко
(Instagram, Flickr, Facebook, сайт)

Цього року фотографії Тараса потрапили у британську книгу “100 Great Street Photographs”, а в 2016-му він став “Фотографом року” в жанрі вуличної фотографії у конкурсі від National Geographic. А ще разом з колегами він заснував 380Collective — спільноту стріт-фотографів України, мета якої — популяризувати вуличну фотографію.

Він працював над ним рік, щодня виходячи на вулиці Львова у пошуках цікавих кадрів. У результаті вийшла серія чорно-білих фотографій з концептуально важливою грою світла і тіні на кожному знімку.

Paul Alabama
(Instagram, Flickr, Facebook, сайт)

Під псевдонімом Paul Alabama ховається вуличний фотограф Павло Пастушенко. Він знімає вулиці та героїв міста, частіше в кольорі, рідше — в монохромі. Любить фіксувати міські парадокси, гру кольору і форми, а ще — вміє тонко помічати кітч.

Костянтин Смолянінов
(ЖЖ,​ Facebook, сайт)

Почав захоплюватися вуличною фотографією на початку двотисячних, і з тих пір періодично радує публіку новими проектами. Один із найвідоміших — Street Theography, про “конфлікт віри і показної релігійності” на вулицях наших міст, у тому числі й у Львові. Фотографії для нього автор знімав сім років — з 2006-го по 2013-й.

Свіжі знімки Костянтин майже щодня публікує в ЖЖ (так, саме там, ніяких інстаграмів). Особливу пристрасть відчуває до львівської бруківки — її знімків в архівах фотографа багато, і всі різні. Не знімає туристичні місця, найчастіше в його фокусі — задвірки міста і його персонажі.

Михайло Кулик
Instagram, Flickr , Facebook

Михайло Кулик — молодий фотограф зі Львова, випускник місцевої фотошколи імені Дієго Марадони. Вуличною фотографією займається порівняно недавно, при цьому його знімки регулярно відзначають у різних фотоспільнотах.

Михайло знімає Львів у кольорі і часто ділиться своїми кадрами в Instagram і на Flickr. У його об’єктив потрапляють люди похилого віку, студенти, військові у незвичайних ракурсах або антуражі, і, звичайно ж, львівські вулиці. Втім, не тільки львівські — у Михайла можна знайти безліч фотографій з інших міст, де він побував.

Джерело: bzh.life

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини