Літературний сквер, європейський дворик, життя на даху: які простори планують облаштувати у Львові

Пропонуємо ознайомитись з проектами, які претендують на фінансування з Бюджету участі. Нині це 10 культурних ініціатив, завдяки яким у Львові можуть з’явитися нові громадські простори та креативні хаби, пише Твоє місто.

Громадський простір у парку “Знесіння”

Тип проекту: малий

Район: Личаківський

Адреса: м. Львів, вул. Новознесенська, 32

Бюджет: 499 950 грн

Детальніше

Ідея проекту полягає у облаштуванні громадського простору біля озера у парку “Знесіння”. Зокрема передбачають встановити сцени з накриттям для проведення культурних і розважальних заходів, оновити інфраструктуру – нові альтанки, лавки, смітники та загальне місце для вогню.

“Місто в місті”, мала сцена на центральній площі Сихова

Тип проекту: малий

Район: Сихівський

Адреса: м. Львів, просп. Червоної Калини, 81

Бюджет: 143 300 грн

Метою проекту є створення умов для дітей та молоді мікрорайону Сихів, для культурного та соціально самовираження. Передбачено облаштувати мобільну міні-сцену, танцювальний майданчик, міні-театр на площі біля кінотеатру імені О. Довженка.

Під небом Сихова: життя на даху КОЦ імені О. Довженка

Тип проекту: великий

Район: Сихівський

Адреса: м. Львів, просп. Червоної Калини, 81

Бюджет: 3 000 000 грн

Ініціативні мешканці мікрорайону пропонують облаштувати на даху сихівського кінотеатру багатофункціональний освітньо-культурний простір. Для цього необхідно відремонтувати дах (перекрити, утеплити) та підхід до культурного простору (облаштувати окремий вхід, сходову клітку та коридор), улаштувати зелені, відпочинкові та наукові зони. Також встановити панелі сонячної енергії та ящики для сортування відходів.

Зонований громадський простір на території ЛСШ № 69

Тип проекту: малий

Район: Сихівський

Адреса: м. Львів, вул. Запорізька, 20

Бюджет: 500 000 грн

Використовувати мультифункціональний простір на території ЛСШ № 69 зможуть не тільки школярі, а й громада мікрорайону. Для цього потрібно покласти бруківку, облаштувати літню сцену, встановити вуличні меблі, озеленити територію та зробити клас під відкритим небом.

Затишний європейський дворик у центрі Львова

Тип проекту: малий

Район: Галицький

Адреса: м. Львів, вул. Тиктора, 8

Бюджет: 450 000 грн

Занедбаний дворик у центрі міста хочуть перетворити на відпочинкову зону. Для цього необхідно замінити стару радянську плитку, пошкоджену браму, облаштувати клумби, встановити лавки та урни для сміття.

“Літературний сквер” на алеї

Тип проекту: малий

Район: Галицький

Адреса: м. Львів, вул. Івана Федорова, 9

Бюджет: 454 792 грн

Згідно з проектом на цьому людному місці у центрі Львова пропонують облаштувати “Літературний сквер” із лавками виключно для сидіння, невеличкою сценою біля пам’ятника Дровняку, багатофункціональною інсталяцією у вигляді слова “Читай” для розміщення книг, інформаційною таблицею про локацію із використанням шрифту Брайля. Тож у теплі пори року тут можна буде проводити культурні та мистецькі заходи.

Простір дитячої творчості та дозвілля

Тип проекту: великий

Район: Сихівський

Адреса: м. Львів, вул. Хуторіка, 28

Бюджет: 2 048 668 грн

Автори проекту пропонують облаштувати новою плиткою, лавками та сміттєвими урнами дорогу перед школами, обладнати пандус. У подвір’ї школи зробити дитячий майданчик та літню сцену.

Сенсотека – інклюзивний простір у Стрийському парку

Тип проекту: великий

Район: Франківський

Адреса: м. Львів, вул. Уласа Самчука, 22

Бюджет: 2 650 000 грн

За проектом мають створити інклюзивний простір, який матиме всі необхідні умови для навчання і творчості. Для цього хочуть перетворити бібліотеку-філію № 18 ЦБС для дорослих за принципами універсального дизайну.

Встановлення відкритої сцени в парку Б. Хмельницького

Тип проекту: малий

Район: Шевченківький

Адреса: смт Брюховичі, вул. Незалежності України

Бюджет: 314 495 грн

Щоб розвинути дозвілля у парку Хмельницького у Брюховичах, який займає територію у 16 га, автори проекту пропонують встановити вуличну сцену з природного каменю, що в майбутньому не потребуватиме додаткового догляду. До слова, у проекті зазначили, що поблизу ймовірного місця встановлення сцени немає житлових будинків у радіусі 250 м, що не викликатиме проблем із шумом.

Мистецький простір для всіх

Тип проекту: малий

Район: Галицький

Адреса: м. Львів, вул. Дорошенка, 52

Бюджет: 326 699 грн

У проекті пропонують упорядкувати замкнене між будівлями затіненого подвір’я по вулиці Дорошенка, 52, аби у майбутньому там можна було проводити мистецькі акції та зустрічі місцевих мешканців.

За кошторисом передбачено перекласти подвір’я, встановити паркові лавки та урни для сміття, пересадити дерева та сформувати газон із квітами, облаштувати спортивний майданчик та місця для велопаркування, здійснити ремонт вхідної брами сходів.

Віддай свій голос

Проголосувати за найкращий проект Громадського бюджету можна до 15 листопада на сайті Громадського бюджету зареєструвавшись або через bankID чи відвідати із паспортом найближчий територіальний відділ ЦНАП.

Нагадаємо, цього року до етапу голосування вийшли 259 проектів. На їх фінансування виділили майже 20 млн грн. У результаті переможцями можуть стати 3-4 великих проекти і 30-40 – малих.

Кожен мешканець міста може віддати голос за один великий і один малий проект. Цього року голосувати можуть не тільки мешканці Львова, а й смт Брюховичі, смт Рудно та м. Винники.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини