ТОП-5 архітектурних проектів, які реалізують у Львові. Візуалізація

032.ua зібрав проекти, що стали переможцями різних архітектурних конкурсів упродовж двох років та які невдовзі мають втілити у життя.

Міський архів

У конкурсі на міський архів взяли участь 18 конкурсантів з усієї країни. Перше місце отримала творча майстерня Віктора Кудіна. Споруду запропонували виконати як об’єкт громадського центру. Тут передбачать місця для роботи з даними, а також коворкінг для місцевих мешканців. Будівлю мають завершити до кінця 2020 року.

Де: вул. Трускавецька-вул. Пулюя;

Громадський простір пам’яті Небесної Сотні

Проект з облаштування громадського простору пам’яті Небесної Сотні у Львові обрали наприкінці лютого цього року за результатами повторного архітектурного конкурсу серед 25-ти інших. Перше місце отримав авторський колектив у складі Андрія Лесюка, Марії Яструбчак та Христини Пундак. Особливістю проекту стане міст, на якому будуть вирізьблені імена героїв Небесної Сотні.

Зараз проект перебуває на етапі розробки детального плану території.

Де: вулиця Кривоноса;

Дитячий майданчик на площі Святого Юра

У конкурсі взяло участь 6 авторських колективів. Переможцем, якого визначили у липні цього року, стало архітектурне бюро «А44» і зараз активно ведеться робота з Галицькою райадміністрацією. Проект передбачає максимальне збереження зелених насаджень на площі та появу нових.

Де: площа Святого Юра;

Спорткомплекс на Сихові

У конкурсі, де розглянули роботи 27 учасників, вдруге у цьому році переможцем став проект, розроблений ТАМ «Кудін». Орієнтовна вартість реалізації складе 200 млн гривень. У проекті передбачено використати дах споруди як гірку, де можна кататися на санках і лижах. Закінчити процес проектування та розпочати будівництво мають намір уже наступного року.

Де: мікрорайон Сихів, на території між ТЦ “Інтерсіті” та сквером Івана Павла ІІ;

«Місця щасливих людей»

Восени 2015-го року місто провело всеукраїнський конкурс на найкращий проект облаштування скверу пам’яті Андрія Кузьменка. Переможцем став дніпровський дизайнер, лауреат всесвітньовідомої дизайн-премії Red Dot Design Singapore Валерій Кузнєцов. Сквер розпочнуть реалізовувати наступного року, зараз ведеться проектна робота.

Де: площа Гасина (на розі вулиць Коперника та Стефаника);

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини