10 книгарень Львова…та ще кілька

Сьогодні всі читають. І це чудово! Але де ви берете книги? Як обираєте? Редакція сайту Twinke Garden склали перелік книгарень Львова, розташованих в центральній частині міста станом на 2016 рік.

1. Книгарня “Є” (офіційний сайт)

просп. Свободи,
вул. Галицька, 9
Вул. Т. Костюшка, 5 (вхід із Січових Стрільців, 17)

Чудовий літературний простір (говоримо про проспект Свободи) – багато подій, багато книг (нових і цікавих). Тут завжди можна обрати щось для себе чи для когось. Книгарня працює до 21:00, тому завжди можна забігти сюди і обрати подарунок, який ви забули купити заздалегідь.

На сайті можна купувати он-лайн. Щодо цін в магазині – доступні, такі ж, як і в магазинах видавництв. Асортимент неймовірний. Також діє дисконтна програма – 1,2 та 5% знижки, видають накопичувальні картки, залежно від суми замовлення. Такі собі невеличкі приємності.

Щодо зауважень – книгарня на вул. Галицькій не надто атмосферна і зручна. Створює скоріше неприємне враження.

2. Книгарня Видавництво Старого Лева (офіційний сайт)

Знаходиться на пл. Ринок,12. Атмосфера свята, яскравої книги) все хочеться погортати, потаркатись, почитати. Вибір – гарний, ВСЛ видає дуже хороші, відібрані книги. Кількість пропонованого в магазині – достатня, щоб вибрати щось, але не загубитись. Є ще у них книгарня-кав’ярня на Старознесенській, 24-26. Також можна купувати на сайті, а якщо зареєструватись до Спільноти Старого Лева – отримаєте знижку та набір унікальних листівок при першій покупці.

3. Книгарня “Фоліо” на вул. Коперника

Колись сучасну українську літературу можна було купити лише тут. На щастя, тепер все інакше.
Важкі двері, непривітне російськомовне обслуговування, благенький вибір книг (ред. станом на 2016 рік). Єдине, чому варто туди заходити – книги видавництва Фоліо – але не вибирати, а прийти, спитати і купити. Хоч краще, мабуть, на сайті.

4. Буква (офіційний сайт)

Це також одна з добрих старих (відносно) книгарень, які свого часу створили справжній резонанс по пропозиції книг та обслуговуванню. Тепер – не змінилось нічого. Витоптані сходи, розхитані шафки для зберігання речей, сонні продавці, великий (кількісно, але не якісно) вибір.

5. Клуб сімейного дозвілля (офіційний сайт)

м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 15
м. Львів, вул. Городоцька, 179 (ТЦ «Скриня», 2 пов.)

Перевага цих книгарень (як і самого видавництва) – те, що вони видають і реалізують книги-світові бестселери в хорошому українському перекладі. Недоліком є дуже нав’язлива програма карток клубу і знижок – оператори кол-центру дзвонитимуть вам щомісяця. Також будуть надсилати каталоги з великим вибором сумнівної літератури, навіть побутової техніки і ювелірних прикрас. Однак, часто можна знайти й хорошу літературу.

6. Наш Формат (офіційний сайт)

вул. Братів Рогатинців, 24 (крамницю зачинено. Зараз там магазин вінілу та апаратури від творців)

Видавництво, і, звісно, мережа магазинів з патріотичною продукцією.
Наш Формат останнім часом видав і реалізовує дуже цікаві та актуальні книги українською мовою про саморозвиток, бізнес, маркетинг. Зокрема, праці Генрі Форда, Айн Ренд і її “Атланти…”, “Психологія впливу” Роберта Чалдині, “Заразний” інші. Купувати книги можна і на сайті.

7. Свічадо (офіційний сайт)

вул. Винниченка, 22

Книгарня християнської книги. Хороша сучасна література релігійного спрямування. Тут можна придбати Біблію, і є гарний вибір. Є література про українські традиції, кухню, про виховання дітей, стосунки в подружжі і ще багато цікавого і корисного.

8. Книгарня (біля Золотої Рози)

В маленькому приміщенні – полиці до стелі і багато-багато книг. Різних – цікавих, відібраних, можливо, унікальних. Але й націнка значно вища, ніж в інших львівських книжкових.

Приємно, коли ходиш поміж стелажами – ось знайома книга, а ось – автор, про якого багато чув, але не міг знайти його збірки… вибрати щось можна, або й дуже багато вибрати. Також тут можна знайти дитячу літературу.

9. Книгарня на Федорова

вул. Ставропігійська, 4

Щось подібне до попередньої книгарні – теж великий цікавий вибір.

10. Книжкова криївка

пл. Ринок, 31

Такий собі простір у дворику однієї з кам’яниць. Багато цікавих книг і дуже неординарний власник-продавець-консультант (ред. Олександр). Назва відповідає дійсності: патріотичний дух і трохи сховане місце локації.

В напрямку проспекту Шевченка – маємо аж 4 книгарні – хороший вибір просвітянської, традиційної книги і підручників.

Глобус, пл .Галицька, 12
Ноти, просп. Шевченка, 16
НТШ, просп. Шевченка, 8

Українська книгарня, просп. Шевченка, 8

В колишньому Домі Книги залишилось дві книгарні. Одна облаштована в сучасному стилі, інша – типова книгарня 90-х, однак і там, і там можна щось пошукати.

Дім книги, пл. Міцкевича, 8
Дім книги, вул.Театральна, 7

Також в межах центральної частини знаходяться й інші книгарні. Загалом у Львові їх дуже багато, і це добре, так має бути в місті Форуму видавців.

Книгарня ім. Б.-І. Антонича, вул.Степана Бандери, 33
Книжковий дворик, вул. Винниченка, 4
Дитяча книга, вул. Театральна, 5

А в яку книгарню найчастіше ходите Ви?

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини