Година – на каву, хвилинка – на задум про подвиг

Чи бачили Ви колись кавові сни? Сни, у яких чуєш шум кавоварок, відчуваєш терпкуватий аромат щойно перемелених зерен і спостерігаєш естетику приготування напою руками справжнього поціновувача мистецтва кавоваріння? Ці сни родом з міста-батька кавовових феєрій – зі Львова. Тут вони стають реальністю.

Історія кави по-львівськи розпочалася ще за австрійської доби кінця 18 століття, коли у місті почали де-не-де з’являтись цукерні та кав’ярні. Там заможні мешканці міста могли скуштувати і насолодитися цим чорним напоєм та приєднатись до ритуалу з історією понад 500 років. З часу своєї появи, кава ставала все популярнішою у різних колах суспільства, і дуже скоро увесь Львів захворів кавоманією, яку вже, мабуть, неможливо вилікувати. Власники каварень розважали відвідувачів вечірніми концертами, танцями, і саме там можна було почути найсвіжіші та найпікантніші плітки… У кав’ярнях часто збиралась творча молодь Львова, увіковічнюючи любов до цього напою в своїй творчості. Каві присвячено чимало віршів, пісень і легенд, які лише додають цьому напою містичності.

Пройшло чимало часу, а любов до кави не зникла, зробивши Львів кавовою столицею України. Щороку місто тішить усіх любителів кави святом «На каву до Львова», де кожен може скуштувати різні сорти цього напою, звареного за суто львівськими, традиційними рецептами, а також кавовими ярмарками та численними виставками на кавову тематику.

Філіжанка львівської кави – це не лише горнятко чорного запашною напою, а й дух самого старого Львова, його душа і гордість, історія та віковічні традиції, які знову і знову оживають з кожним ковтком.

Про каву:
– Цукор зробить каву несмачною, якщо забудеш його туди покласти
Народна мудрість

– Iснують речі, які варті того, щоб їм зберігати вірність. Наприклад, кава…
Дж. Голсуорсі

– Пити каву – думати про життя…
Східна мудрість

– Справжня кава повинна бути чорною як ніч, солодкою як гріх, гарячою як кохання і міцною як дружба.
Поціновувач кави

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини