11 ознак справжньої української дівчини

Зрозуміти, що перед вами українська дівчинка, легко:

1. Вона сильна. Українська дівчинка може все. Все від слова “абсолютно”. Коні на скаку — це її найменше досягнення. Виплатити іпотеку — будь ласка, пробігти марафон — будь ласка. Зробити кар’єру в Києві, потім в Парижі, потім в Нью-Йорку — ой, та ну що тут складного. На українських дівчатках тримається світ. Серйозно.

2. Вона турботлива. В української дівчинки діти носять по дві шапки, у чоловіка в робочому портфелі завжди є бутерброд. Вона встигає завезти ліки хворому дідусеві і годину проговорити з тіткою Сонею, якій більше ні з ким обговорити характер кішки, метеозалежність і якість пряжі. Ніхто не сховається від української дівчинки, якщо вона хоче заподіяти добро.

3. Вона талановита. Українська дівчинка прекрасно співає. А якщо не співає, то малює. А якщо не малює і не співає, то готує як Гордон Рамзі, танцює тверк, читає реп, запускає ракети в космос, вчить шосту іноземну мову і отримує третю вищу. Але головний талант української дівчинки — об’єднувати навколо себе людей.

4. Вона терпляча. Погодьтеся, українські дівчата можуть терпіти роками. Що завгодно. Ро-ка-ми. А потім, в один день бах, і все, терпіння скінчилося. У такій ситуації краще тимчасово евакуюватися в безпечне місце.

5. Вона смілива. Стрибнути з парашутом? Сказати правду тому, кого всі бояться? Співати, коли навколо все горить і чорний дим піднімається до самих небес? Все це вже було.

6. Вона горда. Не потрібно робити українській дівчинці послугу, своє вона візьме сама.

7. Вона емоційна. Може, звичайно, і гірко поплакати, і сказати, що все скінчено, і що майбутнього немає, і взагалі життя тлін. Але це не на довго. Наше внутрішнє сонце виходить раніше, ніж у інших. І через хвилин тридцять всім знову тепло, всім добре, всім радісно. Просто не потрібно до нас лізти ці півгодини. Ви ж не намагаєтеся умовити бурхливий торнадо “заспокоїтися” і “зрозуміти, що немає причин для розладу”.

8. Вона ощадлива. В української дівчинки зберігаються бабусин сервіз, велика енциклопедія рибалки (ніхто не знає, чия вона), на антресолях варення, одна лижа (раптом друга знайдеться!), валіза, повна прапорців країн ООН з якоїсь конференції (раптом знадобляться!), маска Вінні Пуха з одним оком (руки не доходять пришити друге), запасні каструлі (20 штук) і всі дитячі малюнки, починаючи з паспорта, в якому дитина домалювала їй капелюх, вуса і сердечко.

9. Вона щедра. Якщо потрібно, якщо прийшов момент, українська дівчинка віддасть все, що у неї є. У 2004 році моя мама віднесла на Майдан свою стару шубу, в 2014-му ми винесли весь будинок: від теплих речей і консервації до ліків і грошей. І ніхто ні на секунду не пошкодував, не засумнівався. Знали — інакше не можна.

10. Вона красива. Тут слова не потрібні. Пам’ятаю, один мій знайомий, швед, вийшов на Хрещатик і три дні просидів на лавці. Не міг повірити, що навколо ходять не спеціально навчені моделі, а середньостатистичні українські дівчинки.

11. Вона зіткана з любові.

Джерело: uapost.us

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини