У Львівські лікарні врятували родину, за життя якої медики боролися тиждень

За життя родини з Радехова (батько, мати і 15-річний син) лікарі відділень реанімації львівських лікарень боролися понад тиждень. До Львівської обласної клінічної лікарні батьків госпіталізували 6 жовтня, а їхнього 15-річного сина того ж дня – в реанімацію Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Тривалий час лікарі-реаніматологи не давали жодних прогнозів, бо загроза для життя пацієнтів була досить висока. І лише нині, 16 жовтня, що пацієнтів удалося врятувати, пише ZAXID.NEТ

«У суботу батька родини ми з реанімації перевели у гастроентерологічне відділення, де він продовжить лікування. Маму перевели у це ж відділення на кілька днів швидше. Їм доведеться ще деякий час провести в лікарні (чоловікові – 2-3 тижні), поки нормалізується стан їхнього здоров’я», – повідомив ZAXID.NET в.о. завідувача реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Орест Юрчук.

Їхній 15-річний син, як повідомила завідувачка відділення інтенсивної терапії та реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ірина Щуровська, перебуває ще у реанімації, але загрози його життю на сьогодні нема. Його показники поволі приходять до норми. Він ще ослаблений, але вже набагато активніший, поривається самостійно ходити, у нього поліпшився апетит.

«Днями його прийшов провідати священик, так хлопець миттю з усіма крапельницями став на рівні ноги. Це вже свідчить про те, що він одужує. Хлопець пробуде у реанімації ще кілька днів, а орієнтовно у середу-четвер переведемо його у педіатричне відділення, де він продовжить лікування під наглядом гастроентеролога», – сказала Ірина Щуровська.

Нагадаємо, що разом з родиною з Радехова, до Львівської обласної клінічної лікарні з отруєнням блідою поганкою приблизно в один і той же час (пацієнтів шпиталізували 6, 7 і 8 жовтня) потрапило семеро осіб, двох хворих врятувати не вдалося.

Зараз у реанімації обласної лікарні не має хворих з отруєнням грибами, але медики побоюються, що тепла погода, яка встановилася на Львівщині, на руку грибникам – вони знову підуть до лісу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини