Хмарочоси України: найвищі споруди

В нашій країні є свої хмарочоси, та й просто неймовірно високі споруди. І з кожним роком їх стає все більше. Де знайти хмарочоси України? Про це ми зараз розповімо.

Київська телевежа (385 м)

Найвища споруда України, Київська телевежа, вища за знамениту Ейфелеву вежу: «француженка» поступається «українці» 60 метрами. Але піднятися в нашій телевежі можна лише на висоту 192 метрів – всередині розташований невеликий пасажирський ліфт.

Адреса: Київ, вул. Дорогожицька, 10.

ЖК на Кловському узвозі, Київ (168 м)

Двосекційна висотка – найвищий хмарочос країни, налічує 47 поверхів. Архітектори говорять, що будувати вище було вже не можна – далі тільки літаки! У хмарочосі розміщені як житлові, так і офісні приміщення. З вікон відкривається приголомшлива панорама на історичну та ділову частини столиці. Здається, ніби видно весь Київ. Величний монумент Батьківщина-мати і Києво-Печерська лавра, Маріїнський парк і Верховна Рада, мальовничі схили Дніпра і мости здаються просто іграшковими з такої висоти.

Адреса: Київ, Кловський узвіз, 7.

Бізнес-центр «Гулівер», Київ (160,1 м)

Грандіозна офісна висотка країни – 35-поверховий «Гулівер». Багатофункціональний торгово-розважальний центр включає в себе два блоки: 35-поверховий бізнес-центр і 10-поверховий розважальний комплекс. Знайти можна все, від кінотеатрів до салонів краси.

Адреса: Київ, Спортивна площа, 1А.

Бізнес-центр «Парус», Київ (149,6 м)

Цю оригінальну висотку ви напевно не раз бачили на телеекрані. 33-поверховий «Парус» полюбили телевізійники: саме його представили в промо-ролику України до Євро-2012, показали в комедійному серіалі «Файна Юкрайна», у телешоу «Україна має талант» та багатьох інших проектах.

У народі офісна висотка отримала кумедні прізвиська: «Праска», «Корабель» і «Титанік». «Парус» довго вважався не тільки найвищим, але і найбільш дорогим офісним центром країни.

Адреса: Київ, вул. Мечникова, 2.

ЖК «Корона» № 1 і ЖК «Корона» № 2, Київ (128 м)

У Дарниці є своя «Корона» – таку назву отримав запаморочливий хмарочос. Житловий комплекс складається з чотирьох секцій, одна з них сягає 38 поверхів. Свою «королівську» назву висотка отримала завдяки оригінальній верхівці, що нагадує корону. У цієї висотки є сестра-близнюк на Осокорках.

Адреса: Київ, Княжий Затон, 21 і Срібнокільська, 1.

Апеляційний суд, Київ (127 м)

Ми звикли, що в хмарочосах зазвичай розміщуються офіси відомих компаній або ж їх віддають під елітне житло. Але ця висотка стала винятком: у ній розміщено будівлю Апеляційного суду. На будівництво пішло 28 років – будівля була довгобудом. Про цю висотку говорять як про містичне місце, адже воно стоїть на місці старого кладовища.

Адреса: Київ, вул. Солом’янська, 2А.

ЖК «Вежі», Дніпропетровськ (126 м)

Візитка Дніпропетровська – 28-поверхові башти-близнюки, є окрасою найдовшої набережної Європи. З вікон житлового комплексу можна нескінченно насолоджуватися видом на річку і вогні нічного міста. Ось так, найвищі будівлі в Україні є не тільки в Києві.

Адреса: Дніпропетровськ, вул. Вернадського 35Б.

ЖК на Оболонській набережній, Київ (122,25 м)

Два хмарочоси, 26 і 30 поверхів є окрасою одного з найчарівніших місць столиці – Оболонської набережної. Фасади виконані у вигляді парусів, які одиноко «біліють» над Дніпром.

Адреса: Київ, пр. Г. Сталінграда, 12Ж, 12Е.

Міністерство інфраструктури, Київ (120 м)

Ефектна висотка стала одним з перших хмарочосів України. Хоча свій блискучий вигляд із зеленим тонованим склом здобула не відразу. Спочатку планувалося, що у будівлі розміститься цивільна авіація, але в підсумку його віддали Міністерству інфраструктури.

Адреса: Київ, пр. Перемоги, 14.

Бізнес-центр «101 Tower», Київ (116,1 м)

Одна з найбільш впізнаваних будівель України – Бізнес-центр «101 Tower», налічує 27 поверхів. Для обслуговування цієї висотки знадобилося 10 ліфтів!

Адреса: Київ, вул. Льва Толстого, 57.

Королівська вежа, Донецьк (112 м)

Вершина Донецька, величний житловий комплекс «Королівська вежа». 29-поверхова висотка, безумовно, є «королевою» донецького неба.

Адреса: Донецьк, вул. Коваля, 65А.

ЖК «Арк Палас № 1», Одеса (106 м)

Найвисотніший і одночасно найдорожчий будинок міста. Від красеня-хмарочоса рукою подати до знаменитих пляжів та нічних клубів Аркадії. Найдорожча квартира в цій висотці коштує близько 30 мільйонів гривень! Але зате з неї можна нескінченно милуватися морським прибоєм.

Адреса: Одеса, вул. Генуезька, 1Б.

Монумент Батьківщина-мати, Київ (102 м)

Грандіозний монумент Батьківщина-мати хоч і був побудований ще в радянський час, але досі може скласти конкуренцію багатьом висоткам. З його висоти відкривається неймовірна панорама Києва – дізнатися більше про оглядовий майданчик можна тут.

Адреса: Київ, вул. Лаврська, 24.

Але це далеко не повний перелік висоток України. Особливо багато їх у Києві, є висотні споруди в Дніпропетровську і Донецьку, зводять їх і в інших містах.

Джерело: ridna.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини