Український електробайк встановив світовий рекорд, проїхавши 367 км на одному заряді

На всю дорогу було витрачено 16 годин 34 хв.

Міжнародна кур’єрська служба Delfast спільно з київським велотреком встановили світовий рекорд з максимальної дистанції їзди на електровелосипеді на одному заряді без використання педалей. Про це повідомляє сайт «НаЧасі».

За словами розробників електробайку, на одному заряді Delfast Ebike мав подолати майже 400 км. Розробники планували проїхати більше, але батарея через низьку температуру відмовилася далі працювати. 12 жовтня електровелосипед проїхав 367 км 37 м за 16 годин 34 хв. Рекорд встановив Віталій Архіпкін.

За словами засновника Delfast Данила Тонкопія, жоден електробайк в світі стільки не проїжджає. Швидкість Ebike становить 45 км/год.

Виготовлена в США батарея розрахована на три тисячі циклів і підтримує рекуперацію енергії. Крім того, від двох USB-виходів електродвигуна можна підзарядити смартфон і планшет.

За безпеку Delfast Ebike відповідають іммобілайзер, GPS-трекер, кнопка старт/стоп, сигналізація, віддалений запуск, а також мобільний застосунок. Найшвидше електробайк зможе їхати зі швидкістю 80 км/год.

Зазначимо, що початкова вартість електровелосипеда, дизайн якого можна визначити як гібрид мотоцикла та гірського велосипеда – від 2989 доларів США.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини