“Він вдає, що йому не боляче”: Три відео, що допомагають зрозуміти, кого вітати на День Захисника

До Дня захисника України державним коштом було знято цикл відеороликів “Завжди на захисті”, що розповідають про атовців, які повернулися з війни

Серію роликів для Міністерства оборони України та Збройних Сил України було знято за підтримки Мінінформполітики командою приватної телестудії GOODMDIA.

В міні-історіях розповідається про бійців АТО очима їхніх дітей та через їхні спогади. Тато повертається додому. Він не хоче розповідати про війну і запевняє, що в нього все добре, хоча час від часу його бентежать спогади і дошкуляють старі рани. Дитина бачить, що її батько іноді буває збентежений, що йому болить на душі і дошкуляють старі рани, але впевнена, що він – герой.

“Батько ніколи не хоче розказувати мені про війну. Каже, мені це не треба. Інколи, коли він раптом хапається за плече, він я знаю, вдає, що йому не боляче. І каже нам з мамою: “все нормально”…”

“Коли ми з мамою зустрічали тата звідти, падав дощ. А потім вдарила гроза і тато різко накрив мене собою. “Тато, та це ж грім, я не злякалась!” “Так, це не страшно”, прошепотів тоді тато…”

“Тато ніколи не говорить з нами про війну. Та й у військовій формі я бачив його тільки раз. Він кудись поспішав, похмурий, він майже не говорив ні з мамою, ні зі мною…”

Знімаються в відеороликах справжні ветерани АТО. Наприклад, поет Патрік Орішко. Зараз він працює в Нацполіції.

Він поділився світлинами зі зйомок на своїй сторінці.

І ще трохи фото знімального процесу від творців відео.

Олександр Хаджинов – майданівець, доброволець, а тепер боєць Національної гвардії України знявся в головній ролі в ролику про грім.

Відео глядачам сподобалися. В коментарях пишуть, що відео пробирає до сліз і зазначають, що “нарешті Мінстець витратив державні гроші на щось путяще”.

Джерело: depo.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини