У Львові відомі співаки і вояки АТО запрезентували альбом #Пісні війни

Творчість тих, хто був на межі життя і смерті. У Львові запрезентували альбом #Пісні війни, де сингли записували відомі співаки з бійцями, які повернулись з АТО.

Півтора року тому журналістка і промоменеджерка артистів Галина Гузьо задумала проект, який би зібрав пісні, що написали вояки АТО, перебуваючи на межі життя і смерті.

«Коли я почула таку щирість і чесність у цих піснях, я зрозуміла, що буде гріх не зберегти цю сучасну фронтову пісню для теперішнього і майбутнього покоління українців. Були колись пісні січових стрільців, упівців, їх теж хтось записав, тепер настала наша черга», – пояснила Галина Гузьо.

Галина скликала у студію відомих співаків – Павла Табкова, Піккардійську терцію, Оксану Муху, Анастасію Приходько, Арсена Мірзояна, Івана Леня та інших, а з ними і вояків АТО. Так народилося 15 дуетів.

«Я пам’ятаю, як це все починалося, тому що починалося з моєї пісні «Дорога на Схід». Хлопці приїхали записувати це все на студію і з того розкрутився проект – зі сліз Галини Гузьо, яка просто стояла і плакала під ці всі пісні», – згадав початок проекту Павло Табаков.

І після роботи у студії та пошуку меценатів, бо ж на проект треба було 400 тис. грн, нарешті заперезентували альбом #Пісні війни.

«Ми сьогодні зі Львова, культурної столиці України, гаратаємо по Москві. Бо гітари стріляють сильніше за гради», – каже Зеновій Мендюх, вояк, автор пісень.

Чверть бюджету проекту привезла з Америки співачка Аничка Чеберенчик. Вона ж заспівала із Сергієм Тітаренком, який дивом вижив після вибуху гелікоптера.

«Мені дуже приємно, що втілилася в життя мрія Сергія, завдячуючи Галі, але дуже прикро, що з такої причини», – поділилася Аничка Чеберенчик.

Перша тисяча накладу цього альбому уже на передовій. Загальний тираж – 5 тис. примірників.

Вояки переконують: пісні піднімають бойовий дух.

«Кожен, хто воює, згадує про тих, хто лишився. Коли звучить пісня, вони згадують тих, кого вони захищають, у них з’являється мотивація», – вважає Олександр Рожко, вояк і автор пісень.

Решту тиражу розвезуть у школи на схід та у військові частини і викладуть у вільний доступ в інтернет.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини