Культурні події на вихідних у Львові

Ритуальні гонги та імпровізація, презентація альбому, покази польського кіно та гарбузяний футбол

На «Симфонію V» запрошують до Органного залу.

Симфонія V – в Органному залі. Жіноче триголосся, ритуальні гонги та імпровізація чекає на меломанів. У п’ятницю, 13 жовтня, звучатимуть сучасні гонги, що виготовлені у Британії за ескізом литовського музиканта, який на них грає – Андреюса Сутугінаса. Його інструменти – найбільші у Європі, розміром 2 м у діаметрі. Це буде симфонія витворення себе ж, звукотерапія.

«Має бути мінімум тексту, а дуже багато звуків-асоціацій. Вони пов’язані з вітром, сонцем, землею, водою», – пояснила Наталя Рибка-Пархоменко із гурту «Курбаси».

Ірина Федишин презентує альбом «Ти тільки мій».

Масштабне шоу від Ірини Федишин у суботу, 14 жовтня. Задля її концерту, на якому співачка презентуватиме альбом «Ти тільки мій», велотрек СКА трансформують у зал на 3,5 тис. місць. У постановці – найсучасніші спецефекти: 3-D-проекції, мапінг, віджеїнг, нові кліпи. Серед спеціальних гостей – гурт «Цвіт кульбаби» та співак Іван Наві. А ще на сцені окрім 50 осіб, що одночасно виступатимуть, з’являться живі птахи. Сама ж Ірина за час виступу змінить аж п’ять образів.

«Щоб кожен, хто прийде на концерт, побачив, почув, знайшов щось для себе. Тому буде прем’єра народних пісень «Плакуча гітара», «Несе Галя воду». Ну, а також мої авторські пісні», – Ірина Федишин.

Завершується показ польського кіно «Під Високим Замком».

«Під Високим Замком» вшосте запрошує на перегляд сучасного польського кіно. Серед цікавинок на вихідні: фільм «Остання сім’я», що взяв «Золотих левів» на торішньому фестивалі у Ґдині. Володар «Срібних левів» – стрічка «Я вбився» та «Червоний павук», що отримав спецнагороду від журі. Обіцяють і нічні кіномарафони та квести.

«Навіть буде пов’язана з показом фільму про Марію Кюрі лабораторія хімічна, що працюватиме просто неба у Львові», – розповів Рафал Вольскі, Генеральний консул Республіки Польща у Львові.

У Шевченківський гай – на гарбузяний футбол.

День гарбуза відбудеться у Музеї народної архітектури та побуту. У неділю, 15 жовтня, в музеї можна буде не лише поласувати гарбузовими смаколиками, а й випробувати свою інтелектуальну та богатирську силу. Будуть драйвові гарбузові турніри, козацькі забави, а ще майстер-класи карвінгу та театралізоване дійство «Гарбузове сватання». Обіцяють і силове шоу від українського богатиря Олега Тягнизуба.

«Ми набираємо до Дня гарбуза футбольну команду. Кожен учасник-футболіст отримає свій гарбузовий м’яч, який потрібно буде від воріт докотити до нашої головної галявини. А переможців чекають гарні призи», – пояснила Соломія Довгань, працівниця музею.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини