У Львові відзначать 75-річчя створення УПА

У суботу, 14 жовтня, у Львові відзначать 75-річчя створення Української повстанської армії та День захисника України. Урочисті заходи відбуватимуться протягом усього дня.

Урочистості відбуватимуться у Львові біля меморіалу невідомому воякові УПА на Марсовому полі (вул. Мечникова); на полі почесних поховань №67, №76 Личаківського кладовища; у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11); на площі навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку (просп. Свободи); у Львівському національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької; на вул. Батуринській, 1 повідомляє zaxid.net.

Програма святкувань

09:00 – покладання квітів до меморіалу невідомому вояку УПА.

09:25 – покладання квітів та запалення лампадок на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

09:45 – покладання квітів та запалення лампадок до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України під музичний супровід на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища. Проведення чину панахиди та громадського віче.

11:00 – молебень до Богородиці за Україну та її захисників в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

12:00 – ритуал складання «Урочистої клятви» першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут на площі біля Львівської опери.

13:30 – відкриття пам’ятника «Воїнам, що віддали свої життя за Україну» біля військового храму Стрітення Господнього (вул. Батуринська, 1).

15:00 – мистецький проект «Пісня Перемоги» на Яворівському полігоні.

16:45 – спецпогашення поштової марки з нагоди 75-річчя створення УПА у дзеркальній залі Львівської опери.

17:00 – урочиста академія з нагоди Дня захисника України та 75-річчя створення УПА у Львівській опері.

Протягом дня на площі навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку на просп. Свободи експонуватиметься банерна тематична виставка із зображеннями зразків зброї та військових одностроїв УПА, висвітленням ключових постатей періоду національно-визвольної боротьби.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини