У Львові шукають волонтерів для створення вуличних поетичних галерей. Як долучитися

Проект приурочується до 80-ї річниці «Розстріляного відродження».


ФОТО: ГО “ГРАНІТ”

У Львові ГО «Граніт» шукає художників та волонтерів для створення вуличних поетичних галерей, повідомляє прес-служба організації.

Акція приурочена 80-й річниці «Розстріляного відродження» – українських діячів культури, представників інтелігенції, які були знищені сталінським режимом. Стіни Львова розписують їхніми віршами та поезією їхніх сучасників. Проект має на меті вшанування українських поетів та ревіталізацію занедбаних стін.

В організаторів акції є погоджена низка площин та закуплені витратні матеріали для створення 12 стінописів. З початку року ГО «Граніт» уже створила 16 таких проектів. Як пише zaxid.net, нові стінописи з’являться на вулицях Листопадового Чину, 14 (вірш Миколи Вороного), Поповича, 15 (вірш Михайла Драй-Хмари), Коновальця, Шолом-Алейхема (вірші Олега Ольжича), Зерновій (вірш Майка Йогансена), Богдана Хмельницького (вірш Василя Чумака), Дорошенка (вірш Олекси Стефановича), а також на проспектах Свободи та Чорновола (вірші Богдана-Ігоря Антонича).

Охочих допомогти у розмалюванні стін міста просять зголошуватися за посиланням або написати організаторам на їхню сторінку у Facebook.

Контакти організаторів: 097 258 70 13 (Ольга Ратінська), 097 945 00 05 (Андрій Мочурад).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини