ТОП-10 ідейних муралів Львова, які варто побачити

З кожним роком, вуличне мистецтво охоплює все більшу територію міста та стає невід’ємною частиною його вигляду. За неофіційними даними, у місті Лева є понад 30 муралів.

Ось підбірка найкращих мистецьких творінь, які прикрашають вулиці Львова.

Домашній затишок вулиці

У кінці липня 2017 року стіну будинку на Дорошенка, 45 прикрасив мурал, ідею якого виношували ще з минулого року. Місцеві мешканці та підприємці зібрали кошти й за допомогою художників продемонстували бажання створити домашній затишок на вулиці, яка є простором для всіх.

«Коли ми народом додому вернемось»

У пам’ять про 72-гу річницю депортації кримських татар (у травні 2016-го), на вулиці Бенедиктовича, неподалік театру ім. Л. Українки створили мурал. Згодом малюнок прикрасили тематичним віршем Лілі Буджурової: «Коли ми народом додому вернемось, У степу чи горах зберемось колись, Поминки влаштуєм, неначе весілля, За вашими вказами, за вашим насиллям!».

Символ руху

Будинки на вулиці Мулярській, 3 та Веселій, 6 поєднали одне зображення — символ руху. Як стверджували самі творці муралу, саме тому елементи ніби виходять за межі фасаду, на зразок особистісного й еволюційного розвитку, які не вписуються в рамки.

«Чекаю трамвая на Сихів»

На вулиці Дорошенка,7 на згадку про бар, якого тут уже немає, залишився невеличкий мурал, який нагадує львів’янам про довге очікування трамвайної лінії, яка б з’єднала Сихів та центр. Хоча тут можна побачити й інші сенси…

«Згадай мамин голос»

Кілька років тому, до Дня Матері активісти вирішили розфарбувати стіну старої котельні біля драматичного театру імені Лесі Українки. Графіті показує чотири основні етапи виховання дитини — вагітність, народження, власне дитинство і «дорослу» дитину.

Тарас Гаврик

У листопаді 2016 року, при одному зі входів у підземний перехід на площі Митній фанати Тараса Гаврика створили на його честь мурал. Львівський співак та теле- і радіоведучий 2015 року презентував кліп на пісню «Львів. Я люблю ТБ», у котрому знялося понад 50 львів’ян.

Мурал на Тиктора

У грудні 2015 року на вулиці Тиктора,4 (бічна проспекту Свободи) з’явився мурал, який трохи перегукується з новоствореним на Дорошенка, 45. Тут також закладена концепція розвитку міста. Полотно створювали в рамках графіті-фестивалю «Алярм».

Наука — це модно

Приблизно таке послання дітям містить мурал при вході у Бібіліотеку-філію №19 ЦБС міста Львова для дітей на вул. Симоненка. Живописні полотна з двох сторін популяризують науку, зображаючи космонавтів, які досліджують нову незвідану планету.

Родинний мурал

На вулиці Тютюнників у Львові одну зі стін типового житлового будинку прикрасили зображенням класичної української родини. А чому б і ні?

Бібліотека на Старознесенській

Львівські художники з арт-кластеру «Фарбований лис» минулого року вирішили реалізувати творчий проект, прикрасивши кілька дитячих садків та бібліотеку на Старознесенській, спонукаючи таким чином дітей і дорослих до творчості.

Джерело: www.032.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини