У Львові встановлять тематичні білборди із «лицарями міста»

В рамках програми «Львів – місто лицарів» встановлять соціальні білборди із зображенням трьох воїнів, які символізують лицарів міста, – Королем Данилом, ветераном УПА Дмитром Гуменюком та бійцем АТО Ростиславом Покладком.

Про це йшлося на прес-конференції з нагоди програми «Львів – місто лицарів», передає кореспондент ІА ZIK.

«Львів – місто лицарів» – програма, яка нагадає усім про патріотизм, справжні людські цінності та готовність за них боротися – усі невід’ємні риси лицаря, які були притаманні мешканцям Львова від постаті його засновника до сучасних часів», – зазначила начальник відділу промоції міста ЛМР Соломія Короненко.

Фотографії для білбордів допомагав робити український режисер Тарас Химич, який якраз створює фільм «Король Данило».

«Чому вийшов саме такий вибір героїв – Данило, ветеран УПА та воїн АТО. Що спільного? Здається, ніби Данило якраз випадає. Але коли читаємо історію, то бачимо, що він був такий самий звичайний вояка, який брав участь у ДРГ-групах і боровся. От просто 10-15 людей, серед яких і був Данило, захоплювали замок і міняли політичну ситуацію в країні.

Всі герої минулого – такі самі люди, як і ми. Вони жили таким самим життя. Єдине, що відрізняє – вони не просто заробляли на життя, а дивилися трохи далі – хотіли щось змінити у суспільстві. Дуже багато таких людей є сьогодні – були й вони під час світових воєн. Ми маємо їх не просто прославити, а ще й не заважати. Не заважати тому баченню, яке у них є. Щоб вони просували його для того, щоб суспільство змінювалось», – зазначив Тарас Химич.

«Адже ситуація, яка у нас зараз є, – велика можливість вийти вперед. Все, що відбувається, – це грандіозна перевага. Досить говорити про проблеми та втрати, що ми бідні-нещасні. Зараз маємо найбільший шанс в історії і дійшли до кульмінації. Серед нас є такі люди, і не треба їм заважати. А краще підтримати. І давайте не будемо ставити їм пам’ятник за життя, а підтримаємо та долучимось до праці, щоб проскочити негативний момент».

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини