Піаніст зі Львова здобув перемогу на міжнародному конкурсі

Першу премію на Міжнародному конкурсі піаністів «Città di Verona» здобув піаніст зі Львова Василь Котис.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова цьогорічного конкурсу відомий піаніст і диригент Борис Блох.

«Як голові журі цьогорічного конкурсу мені особливо приємно привітати свого земляка, такого талановитого молодого артиста і побажати йому в подальшому зміцнення його чудового романтичного дару, поглиблення репертуару і багато прекрасних концертів», – привітав переможця Борис Блох.

Він додав, що Василь Котис – талановитий молодий український піаніст зі Львова.

«Його перемога є дійсно справедливою та почесною, бо в цьогорічному конкурсі рівень виконання був надзвичайно високим», – наголосив голова журі.

Зазначимо, Василь Котис навчався у Золочівській музичній школі по класу фортепіано у Людмили Григорович. У 1998-2009 рр. навчався у Львівській спеціальній музичній школі ім. С. Крушельницької та у Львівській музичній академії ім. М. Лисенка у класі професора, Народної артистки України Марії Крушельницької. З 2009 року – у Вищій школі музики та театру в м. Росток (Німеччина) у класі професора Матіаса Кіршнерайта.

Лауреат численних Міжнародних конкурсів піаністів.

Виступав з сольними концертами в Україні, Німеччині, США, Польщі, Хорватіїї, Швейцарії, а також з Національним симфонічним оркестром Київської філармонії, Національним симфонічним оркестром Одеської філармонії, симфонічним оркестром NDR, Norddeutsche Philharmonie, Bremer Philharmoniker, Phoenix Symphony.

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини