У Львові обрали найкращу кав’ярню

На Фестивалі кави у Львові нагородили найкращу кав’ярню 2017-го року.

З 21-го вересня на проспекті Свободи львів’яни та гості міста святкували Lviv Coffee Festival. За традицією на фестивалі проводили чемпіонати. На завершення кавового свята серед кав’ярень Львова обрали найкращу: цьогоріч нею стала «Вірменка». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

У номінації «Кава в джезві» нагороду отримала кав’ярня Dominicanes/Домініканес, у номінації «Кава з собою» – Rocket Espresso, SVIT KAVY стала найкращою серед «Еко-кав’ярень». У номінації «Кава з історією» перемогла Вірменка, а у номінації «Кава і до кави» – SHOco.2.kurbasa. Також велофани та кавомани вже традиційно проїхали Веломилю вулицями Львова, щоб попити кави на площі Музейній.

Довідка. У 1979 році на вулиці Вірменській відкрилася кав’ярня, яку львів’яни й понині кличуть «Вірменка». Із моменту відкриття і до початку 1990 року це було улюблене місце зборів львівської богеми – музикантів, художників, учених.

Саме тут збиралася найміцніша артова тусовка тогочасного Львова – Брати Гадюкіни, Борис Бергер, Віка Врадій та багато інших андеграундних львів’ян, які пили каву й творили нове, провокативне мистецтво.

Каву у кав’ярні готували за оригінальним рецептом на піску. Це надавало їй особливого смаку. Пропонуємо вашій увазі добірку фотографій, які по-своєму розкривають буденність 80-х років у Львові й тогочасних поціновувачів кави.

Джерело: tvoemisto.tv

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини