Озеро на Погулянці не лише очистять, а й облагородять територію довкола водойми

На ці роботи виділили 480 тис. грн.

На Погулянці почали відновлювати озеро. Тут уже очистили водойму від сміття. Щоби береги не зсувалися, їх зараз укріплюють георешітками і габіонами. Роботи мають закінчити в середині листопада. А територію навколо водойми будуть облаштовувати з наступного року. На це Львівська міськрада виділила 480 тисяч гривень.

Хлопці Роман і Олександр на озері займаються водним туризмом. Тож допомагають якомога швидше підготувати озеро до тренувань. Зараз знімають конструкцію, з якої спускаються човни.

«Демонтовуємо для того, щоб перемалювати, переробити і в деякій мірі покращити. Через воду дерево розмокає, тому треба поміняти деякі дошки, а конструкцію міцніше закріпити», —розповідає Олександр, член турклубу «Манівці».

Зараз працівники вирівнюють ґрунт, щоб встановити георешітки, які стримують берег від зсуву. З наступного тижня будуть закріплювати габіони та поглиблювати дно.

«Укріплюватися буде георешіткою, під неї дається геотекстиль і засипається щебенем для того, щоб берег не зсувався і був міцним вода його не змивала. Зокрема, водорості вже не будуть рости, бо застелимо геотекстиль», — пояснює робітник Петро.

На ці роботи Львівська міськрада виділила 480 тисяч гривень. За ці кошти не лише очистять озеро, а й облаштують територію навколо нього.

«Основна сума йде на озеро, на його поглиблення, очищення, укріплення. Ще частина коштів йде на укріплення підпірної стіни і башти. Ще частина на облагородження, висадка насаджень, встановлень декількох лавочок», — каже директор Центру творчості і юнацтва Галичини Олег Кузик.

Наповнити озеро водою мають в середині листопада. Втім, зарибнювати водойму у туристичному клубі «Манівці» не хочуть. Мовляв, постійні рибалки заважають їм тренуватися.

«Я б дуже хотів, щоб не було риби, а разом з неї не було рибаків, а разом з рибаками пропаде і алкоголь», — каже засновник турклубу «Манівці» Тарас Білошицький.

Востаннє озеро тут чистили 9 років тому.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини