У львівській галереї мистецтв зникли 455 експонатів

Пошуки стародруків досі тривають.

На початку року в Галереї мистецтв імені Бориса Возницького недорахувалися багатьох експонатів, зокрема стародруків. Про це Tvoemisto.tv розповів завідувач Музею мистецтва давньої української книги при Львівській галереї мистецтв імені Бориса Возницького Станіслав Волощенко.
«Загальна недостача становить 455 одиниць. Пошуки стародруків досі тривають, як і конфлікт між чинним директором галереї Тарасом Возняком та його попередницею Ларисою Разніковою. Лариса Спаська, яка очолювала відділ стародруків, була звільнена. Книги в музеях кралися завжди і багато. Бували прикрі випадки, коли, наприклад, людина з фальшивим посвідченням СБУ виносила з бібліотеки імені Вернадського «Апостол» Івана Федоровича 1564 року. Для музейників такі крадіжки – надзвичайні втрати: таке відчуття, що хтось поцупив твою дитину», – розповів Святослав Волощенко.

Фото з відкритих джерел

Зараз музей закритий, відбувається реорганізація: спершу перейматимуть фонди, потім планується створити концепцію музею, який відповідатиме викликам сучасності. Коли оновлений музей відкриється, можна буде подивитись фото й порівняти – як було і як стало.
«Музей книги – це не лише місце зберігання стародруків, це місце зустрічі сучасної людини з давніми книжками та минулими поколіннями, які їх творили. Він повинен активно виходити у соціальні мережі, ставати ближчим і доступнішим для людей. Не досить просто розташувати предмети на полиці: експонати – це своєрідна форма комунікації. Ми будемо формувати композицію так, аби експонати говорили до відвідувача. Я хочу, щоб музей став місцем дозвілля для людей різного віку – від наймолодших до літніх», – додав директор Музею.

Джерело: tvoemisto.tv

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини