Замки на Львівщині залишились без охорони

Комісія з питань культури Львівської облради, розглядаючи питання «Про збереження спадщини Героя України Бориса Возницького», прийняла рішення щодо повернення сигналізації у музеї Львівської галереї мистецтв. Про це повідомив депутат Миколаївської міськради Микола Галущак, повідомляє Львівський портал.

Сьогодні, 18 серпня, комісія з питань культури Львівської облради, розглядаючи питання «Про збереження спадщини Героя України Бориса Возницького», прийняла рішення щодо повернення сигналізації у музеї Львівської галереї мистецтв. Про це повідомив депутат Миколаївської міськради Микола Галущак.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні комісії було вирішено:

– скликати розширену прес-конференцію у малому сесійному залі облради 22 вересня. Запросити сьогоднішнього Львівської директора галереї мистецтв Т.Возняка (на сьогоднішню комісію він хоч і був запрошений, але не прийшов). “Якщо Возняк не прийде до нас, то ми всі зайдемо у його кабінет”, – звучало на засіданні;

– за результатами прес-конференції 22 вересня, підготувати звернення від облради до керівництва д-ви і винести його на голосування депутатів;

– рекомендували Т.Возняку повернути охорону у музеї, які перебувають у районах області і в музей Пінзеля;

Один із замків Львівщини

«Зробився ще один великий злочин – була забрана охорона з наших замків, охорона з музею Пінзеля», – сказала колишня в.о. директора Львівської галереї мистецтв Лариса Разінкова-Возницька.

– не закривати музеї у районах;

– також, не робити ніяких кадрових рішень до прес-конференції;

– правоохоронним органам – провести розслідування щодо зниклих книг (бл.100).

«За інформацією, яка прозвучала на засіданні комісії – Т.Возняк сам кілька разів відкривав фонди музею, сам їх опечатував, хоча прийнято, щоб це робили дві людини», – повідомив М. Галущак.

Водночас як повідомила Львівському порталу власниця ресторану «Гридниця», що розташований в межах Олеського замку, Ярослава Павлюковець, у цьому замку охорону зняли не повністю.

«Вони скоротили кількість одиниць. У всякому разі тиждень тому охорона ще була, може, там зараз щось ще сталося, я не знаю», – зазначила вона.

Як відомо, на початку року стало відомо про загадкове зникнення стародруків Музею мистецтва староукраїнської книги. Потім довкола Галереї почали згущуватись хмари: почалось ідеєю передачі замків Львівщини місцевим громадам, а завершилось обшуком у Лариси Возницької.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини