Кіноматографісти знімають у центрі Львова фільм

Трамваї змушені оминати площу Ринок.

У міськраді повідомили, що сьогодні, 16 серпня, в центрі Львова розпочалися зйомки пригодницького художнього фільму «Шляхетні волоцюги». У ЛМР також поінформували: «Однією з перших локацій, де облаштовано знімальний майданчик, є площа Ринок. У зв’язку з цим, трамваї будуть об’їжджати до 19.00 цю частину міста.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «У зв’язку зі знімальним процесом, сьогодні до 19.00 площа Ринок на один день повністю перетвориться на кіномайданчик. Просимо вибачення у мешканців та гостей міста за певні незручності з громадським транспортом».

Фото: зі сторінки Наталії Бунди в інтернет-мережі «Facebook»

Зокрема, трамваї №1 курсуватимуть за маршрутом: трамвайне депо – вулиця Городоцька – вулиця Вітовського – Трамвайне депо, трамваї №2– за маршрутом: вулиця Коновальця – вулиця Вітовського – вулиця Стуса – вулиця Вернадського – площа Соборна – вулиця Вітовського – вулиця Коновальця, а трамваї №9 – за маршрутом: трамвайне депо – вулиця Вітовського – вулиця Городоцька – трамвайне депо.

Голова Львівської кінокомісії Ольга Райтер розповіла: «Окрім площі Ринок, для зйомок фільму також будуть задіяні площа Музейна, двір собору Святого Юра, вулиця Вірменська й Вірменський дворик. Але найбільший майданчик для зйомок залишається на площі Ринок. Для нас дуже важливо, що до зйомки залучені львівські актори».

А начальник відділу зв’язків з громадськістю «Львівелектротрансу» Іван Бондар повідомив: «Для зйомок фільму використають і ретро-трамвай 1909 року випуску, який «Львівелектротранс» передає в оренду фільммейкерам «Ганзафільм» для процесу зйомок стрічки «Шляхетні волоцюги». Вартість оренди трамваю з урахуванням знижки для «Ганзафілм» – одна тисяча гривень за одну годину. Цей трамвай – унікальний зразок ще австрійського машинобудування. На сьогодні у світі зберіглися три таких трамваї: два – в Польщі та один у Львові. Назва трамвая – «Sanok SN1». Також компанія «Ганзафільм» зобов’язується компенсувати збитки для підприємства, які пов’язані із змінами в русі трамваїв №1, №2 і №9».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «Виробництво фільму здійснюється на умовах держзамовлення та за підтримки Державного агентства України з питань кіно».

Джерело: dailylviv.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини