Шлюб з іноземцем для отримання посвідки на проживання в Україні

Посвідка на тимчасове проживання через шлюб є одним з найбільш поширених способів легалізації іноземців в Україні. Процедура істотно спростилася після того, як в країні стала доступна послуга шлюб за добу у Львові та ще у п’яти містах України. Особливо в даному випадку виграли іноземці, оскільки за один візит вони тепер можуть вирішити сімейні справи і залагодити питання легалізації.

Шлюб з іноземцем: практична сторона питання

Самостійно шукати шпаринки для отримання посвідки на проживання у Львові через шлюб досить ризиковано. Проблеми можуть виникнути вже на ступені підготовки до одруження, а саме, під час збору документів для іноземного громадянина.

Документи, які іноземцю потрібно пред’явити в РАГСІ, слід перевести на українську мову і завірити нотаріально. Це повинні бути:

  • копія паспорта (оригінал подається при заповненні заяви на шлюб);
  • копія закордонного паспорта зі штампом про перетин кордону (оригінал теж пред’являється раз);
  • довідка про відсутність шлюбу (для іноземця).

Дуже важливо, щоб іноземець подав довідку про відсутність шлюбу, а це самостійно без виїзду на батьківщину зробити практично неможливо. Або потрібно заздалегідь зайнятися документом, або йти до міграційних юристів, які допоможуть іноземцеві з цим питанням.

Прискорене отримання тимчасової посвідки

Далі, на етапі отримання посвідки на проживання, юристи компанії migrate.lviv.ua зможуть максимально спростити процедуру і позбавити громадянина зарубіжжя від бюрократичних позовів, оскільки:

  • зберуть пакет документів, перекладуть українською мовою, завірять нотаріально;
  • представлять документи в держструктури;
  • супроводжуватимуть клієнта в міграційну службу;
  • проконсультують про права та обов’язки власника ВНЖ.

Звертаємо увагу, що протягом 30 днів після отримання посвідки на проживання іноземна особа має зареєструвати місце проживання в Україні, інакше ВНЖ буде недійсний.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини