У Львові відбудеться фестиваль “Музика в старому Львові”

Це вже четвертий поспіль міжнародний музичний проект, який проходитиме 13 – 29 серпня відразу у двох містах – Львові і Кракові.

Ідея фестивалю виникла 2014-го, коли Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» відзначав 20-річчя від часу створення. Втілив проект керівник колективу народний артист України Сергій Бурко разом із директором польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіславом Галонським.

Два тижні класичної музики у Львові та Кракові – це, вже за доброю традицією, занурення у творчість композиторів XVI–XVIII ст.

Фото зі сторінки фестивалю у Фейсбуку

«Тематика старовинного королівського міста дуже личить фестивалю, адже його особливістю є те, що концерти відбуваються одночасно в храмах, пам’ятних та історичних місцях Львова та Кракова. Міста-побратими запрошують відомих виконавців та колективи з різних країн, а глибокі культурні та мистецькі традиції, історичні пам’ятки, які внесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, створюють духовний міст та своєрідну паралель між Львовом та Краковом», – говорить Сергій Бурко. І додає, що спільні цінності – без кордонів.

Цього року на фестиваль до Львова завітають Белфастський філармонійний хор (Північна Ірландія), вокальний ансамбль Collegium Zeleński, хор Królewscy Rorantyści (Польща), піаніст Артур Грін (США) та численні солісти і колективи з Польщі і України.

Свято «Музика в старому Львові» розпочнеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла за участю львівських та польських виконавців. Зокрема, творитиме урочисту атмосферу краківський Królewscy Rorantyści, історія якого розпочалася ще 1540 року. Хор відновив Станіслав Галонський. Він і диригуватиме на концерті-відкритті. Також виступатиме вокальний ансамбль Collegium Zeleński з Польщі та камерний хор «Глорія» (Львів). А завершить програму вечора органна музика у виконанні Олени Мацелюх.

А ще в афіші фестивалю – музика Вівальді, Баха, Моцарта, Равеля, Регера, Барвінського, Шостаковича, Скорика…

На музичну гостину запрошуватимуть Архікафедральна базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії, Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, Палац Потоцьких, Костел святого Лазаря, Домініканський собор, Костел кларисок і Концертний зал ім. Станіслава Людкевича Львівської філармонії.

Джерело: day.kyiv.ua/

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини