У Кракові у ці дні наминають вареники

Одна з легенд говорить про те, що вареники потрапили до країни над Віслою з Києва часів Київської Русі

Вареничний фестиваль у Кракові

З п’ятниці у Кракові, на Малому ринку, триває п’ятиденний 15 Фестиваль вареників. Відвідувачі не тільки куштують чи не найпопулярнішу страву у Польщі та Україні, а й під музичний супровід беруть участь у дегустаціях і конкурсах.

Цього року вареників можна скуштувати у 15 різних гастрономічних пунктах, а вибір – неабиякий: «Вареники світу. Американські вареники з яловичиною і соусом барбекю, вареники безпосередньо з Австралії зі страуса, сибірські пельмені, вареники з бараниною та яловичиною. Тепер є такий тренд, щоб кольори тіста змінювалися, тобто маємо вареники з морквою, зі шпинатом, маємо навіть з шоколадом. Але, поляки звикли до руських вареників, руські беруть найбільше».

Одна з легенд говорить про те, що вареники, які у Польщі називають пирогами, потрапили до країни над Віслою з Києва часів Київської Русі. Але, є й інші версії.

Як завжди, під час Фестивалю вареників відвідувачі обирають переможців вареничної справи. У понеділок буде оголошено список лауреатів, а у вівторок – останній день свята вареників.
Організатори фестивалю: Управління міста Кракова, Краківське фестивальне бюро та Краківська купецька конгрегація.

Джерело: Польське радіо

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини