Знай наших: Фестиваль «Яворівська забавка» визнали одним з найкращих в Європі

Відзнаки від ЄС отримали також ГОГОЛЬFEST і «Файне місто»

Фестиваль «Яворівська забавка» минулого року відбувся вперше

Цього року три українські фестивалі отримали почесні відзнаки EFFE 2017-2018 (Europe for Festivals, Festivals for Europe). Нагороди отримали відомий київський мистецький фестиваль ГОГОЛЬFEST, тернопільський музичний фестиваль «Файне місто» та фестиваль «Яворівська забавка», який вперше провели у 2016 році у місті Яворів Львівської області. Про це повідомляє zaxid.net із посиланням на Cultprostir.

EFFE – це сертифікати, що видаються Європейською асоціацією фестивалів (EFA) та Європейським Союзом, засвідчуючи знак якості і даючи міжнародне визнання найкращим фестивальним подіям Європи.

«Те, що вибір пав на три таких знаних фестивалі – не випадковість, адже вони охоплюють багато видів сучасного мистецтв, зокрема, візуальне, театральне, циркове та інші. У них ця творчість поєднується з андеґраундною музикою й самобутністю регіону, де проводиться захід. Це самоідентифікує нас як мистецьку країну, адже, охоплюючи такий широкий культурний спектр, ми яскраво презентуємо себе в Європі, що особливо важливо на шляху євроінтеграції України», – сказав міністр культури Євген Нищук.

Фестиваль «Яворівська забавка» відбувся у серпні 2016 року і був присвячений відродженню та збереженню народної традиції виготовлення дерев’яних іграшок, «забавок», що були притаманні Яворівщині. Фестиваль відбувався за сприяння департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини