Абсурдно: 7 червня Росія ввела візи для іноземців, які хочуть виїхати з РФ

Rusya, Belarus ve Kazakistan gümrük noktalarýný kaldýrdý

Росія вкотре дивує, м’яко кажучи, своїми нововведеннями. Цього разу дипломатичними.

З 7 червня іноземні громадяни, які мають дозвіл на тимчасове проживання у РФ, зобов’язані брати спеціальні візи, щоб виїхати з країни. Відповідні зміни Держдума внесла до федерального закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в’їзду до Російської Федерації» і в закон «Про правове становище іноземних громадян у РФ», повідомляє «Российская Газета».

Нововведення із виїзними візами стосуються усіх країн, крім тих, з якими РФ установила безвізовий режим.

Екс-депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков прокоментував такий крок з боку російського уряду на своїй сторінці у Facebook: «Тепер прикордонники не дають громадянам інших країн виїхати з Росії. Спочатку я не повірив: ну не може ж такого бути, XXI століття, навколо руйнуються кордони – але ж ні».
За його словами, Росія надалі посилює владу над громадянами:

«Без папірця ти комашка, а з папірцем – теж. Коли з багатьох країн Європи можна полетіти вже без прикордонного контролю, коли візи відмирають одна за одною, а весь світ прагне до відкритих кордонів, ми будуємо ось цей паркан. Вхід за нього – рубль, а вихід – десять. Щоб і дорогу сюди забули», – обурюється Гудков і називає нововведення “чиновницькою маячнею”.

Дамоклів меч із виїзними візами може нависнути над мільйонами українців, які перебувають у Росії (це від 3 до 4 млн. осіб). Адже, нагадаємо, цього тижня в МЗС України підтримали ініативу запровадження візового режиму з Росією. Раніше про необхідність ввести візовий режим з РФ говорив секретар РНБО Олександр Турчинов, а також спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Джерело: ПРО Львів

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини