11 крутих новинок в українській музиці, які треба почути

Сонячний кліп від улюблених “Океанів”, зворушлива колискова від “Піккардійської Терції”, а також несподіваний дует Dzidzio з Олею Цибульською.

Радіо МАКСИМУМ пропонує вашій увазі добірку новинок в українській музиці.

Океан Ельзи – Сонце (кліп)

Легендарний український гурт представив музичне відео на пісню “Сонце” із минулорічного лонгплею “Без Меж”. Зйомки кліпу проходили у квітні 2017 року в Києві, під час невеликої перерви у гастрольному графіку “Океану Ельзи”. У головних ролях знялися хореограф Анатолій Сачівко та Анастасія Шульга. Цікаво, що спеціально для кліпу була створена й оновлена версія пісні. Як завжди – неперевершена й атмосферна робота від Святослава Вакарчука і Ко! Насолоджуйтеся:

Діля feat. Freel – Зоре Моя

Екс-учасник гурту “ТНМК” Едуард Приступа, більше відомий як Діля, та екс-учасник “На Відміну Від”, хіп-хоп виконавець Фріл презентували свою нову спільну пісню під назвою “Зоре моя”. Ідея треку прийшла в “закохану голову Фріла” – почуттів було так багато, зізнається музикнат, що висловити їх словами було надзвичайно тяжко, тому одразу ж народився перший куплет та приспів цієї композиції.

Та Фріл вирішив, що за настроєм такий текст ідеально підійшов би для репертуару Ділі, а коли почув першу демку від нього, зрозумів, що просто таки зобов’язаний зачитати у ній другий куплет. Зацініть несподіване поєднання двох різних стилів у романтичній “Зоре моя”:

Віктор Винник & Богдан Ковальчин – На схід (кліп)

Український військовий на псевдо FM (такий позивний Богдан Ковальчин отримав через роботу на одній з радіостанцій у мирні часи), який вже має спільну композицію з Арсеном Мірзояном, записав нову пісню “На схід” разом із фронтменом гурту “МЕРІ” Віктором Винником. Свіжа композиція та кліп до неї побачили світ у рамках проекту “Пісні Війни” та стали дев’ятим релізом, що поєднав українських військових та українських музикантів.

У пісні “На схід” можна відчути той біль, що має місце у житті вояків після вороття зі фронту, після усвідомлення ними неможливості віднаходження себе в умовно мирному середовищі. Ми намагалися передати цю історію, – наголосив Віктор Винник.

Нагадаємо, що 14 жовтня 2017 року проект “Пісні Війни” презентує цілий диск військово-музичних робіт. Ви мусите почути ці потужні треки!

Піккардійська Терція – Колисонька кленовая

Напередодні свого 25-річчя відомий акапельний гурт представив другий сингл зі свого нового альбому “Лети…”. Автором слів “Колисоньки кленової” став Андрій Панчишин, а музику написав Віктор Морозов.

Коли я довідався, що “Колисоньку кленовую” вирішила виконувати “Піккардійська Терція”, та ще й у такій розкішній джазовій інтерпретації, неабияк зрадів, адже виконання піккардійців завжди стає гарантією найвищої якості! – поділився враженнями автор музики Віктор Морозов.

Як додав художній керівник “Піккардійської Терції” Володимир Якимець, жоден концерт гурту не обходиться без виконання цієї пісні. Відзначимо, що своє 25-річчя на сцені “піккардійці” розпочнуть святкувати із вересня 2017-го. А поки що надихайтеся атмосферним виконанням ліричної колискової:

Марія Бурмака – Подарунок (кліп)

Українська виконавиця Марія Бурмака показала новий позитивний кліп на пісню “Подарунок”. Цікаво, що на створення відео її надихнув незвичний подарунок, який вона отримала від таємничого прихильника чи прихильниці.

“Одного разу кур’єр привіз мені невелику фіолетову коробочку, перев’язану жовтою стрічкою і букет жовтих тюльпанів. Це було у звичайний не святковий день і я абсолютно не знаю, хто це зробив! Але це була радість у чистому вигляді. Даруйте своїм близьким людям подарунки, даруйте посмішки. Цього так усім нам бракує”, – закликала Марія Бурмака.

Долучаємося до слів співачки – робіть один одному подарунки частіше =)

Dzidzio feat Оля Цибульська – Чекаю. Цьом

Відомі поп-виконавці Ольга Цибульська та Dzidzio (він же Михайло Хома) записали спільну пісню під назвою “Чекаю. Цьом”. Ця композиція є доволі нетиповою для Dzidzio, що й не дивно, адже авторкою її слів та музики виступила саме Оля.

Як зізналася співачка, пісню “Чекаю. Цьом” вона написала після однієї із зустрічей із Dzidzio на цьогорічній музичній премії, висловивши тим самим величезну вдячність артисту за настанови на життєвому шляху: виявилося, що саме Dzidzio спонукав юну Олю вступити до естрадно-циркового училища та пов’язати зі сценою свою подальшу долю. Чи обмежилися на цьому стосунки двох молодих людей, музиканти замовчують, відомо лише, що з часом їхні життєві шляхи розійшлись на довгі роки.

Тим не менше, у новинці йдеться про пару закоханих, яким за велінням долі вже ніколи не бути разом. Як до таких одкровень поставилася дружина Dzidzio Ярослава Притула (також співачка) ще не відомо, але самим лише треком “Чекаю. Цьом” співпраця артистів не закінчиться і вони вже працюють над офіційним кліпом до нього. Заінтригували? Тоді вмикайте!

Barahta – Хвиля

Гурт “Барахта” пропонує усім поціновувачам нової української музики разом з ними зануритися у лагідну “Хвилю” та надихнутися приходом довгоочікуваного літнього драйву! Як розповідають самі учасники команди, сингл “Хвиля” має продемонструвати слухачам творчість гурту під дещо іншим кутом та стати для них самих символічним продовженням музичних експериментів у рамках обраного стилістичного вектору. При цьому, незважаючи на позитивний настрій новинки, у ній йдеться про достатньо серйозні та важливі речі.

Сингл “Хвиля” – про те, як нелегко йти один одному на зустріч, не руйнувати стосунки через емоції, не закриватися в собі, вчасно “вимикати” гордість, намагатися розмовляти, знаходити точки дотику. Вчасно зроблений крок назустріч до взаєморозуміння може зберегти безліч сердець і нервів, – наголошує фронтмен гурту Дмитро Мельник. Влучна заувага, дослухайтеся.

НЕ лізь БО вб’є – Байкерський гімн

Ловіть новинку від вінничан з гурту “НЕ лізь БО вб’є” – свіжий web-сингл під назвою “Байкерський гімн”. Оскільки чимала кількість прихильників колективу є представниками саме байкерської культури, свою назву пісня отримала геть невипадково. Тому знайомтеся з “з цими надзвичайними людьми, бородатими дядьками у шкіряних куртках та зі світлою душею” в крутому гімні від “НЕ лізь БО вб’є”. Рекомендуємо не лише байкерам.

Mashlaw – Mist (альбом)

Учасники столичної панк-гранж команди Mashlaw презентували дебютний студійний альбом Mist. Над платівкою кияни працювали цілий рік: за цей час у них вже встиг змінитися склад, погляди на життя та на музику. Своїм альбомом Mashlaw прагне збудувати міст від свого гаража, своїх сердець та думок до вух, сердець та думок інших, таких самих замучених абсурдністю об’єктивної реальності. Підтримайте молодий гурт, який порушє справді важливі теми.

Krichuss – Наздоганяй

Ще один молодий столичний гурт представив свій другий кліп на пісню “Наздоганяй”, який вони зняли у кращих традиціях DIY-руху – власними силами, а також за допомоги друзів та колег. “Відео показує, що ми, люди, єдині істоти на планеті, котрі мають специфічну особливість – ускладнювати. Це і додумування, накручування, якісь ілюзії… І це вбиває нас морально, а вийти з цього стану не так то й легко”, діляться учасники Krichuss. Ця пісня варта вашої уваги, дивіться самі!

Drama Queen – Live session (відео)

Інді-рок гурт Drama Queen презентував добірку відео із живим виконанням своїх пісень “Ірод”, “Дві милиці” та “Не хвилюй”. Ролики записані у чорно-білій гамі, що, за задумом музикантів, має підкреслити присмак вінтажності та “гаражності”. Цікава музика у поєднанні зі змістовним текстом вас здивує, слухайте:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини