Куди піти на День міста. Програма заходів

День вишиванки © chask.net
Куди піти на День міста у Львові © n/а

«У святкуванні Дня міста вперше задіяно всі без винятку райони Львова. Для нас було важливим, щоб святкування дня народження Львова було не лише для туристів, але й для самих львів’ян. У кожному районі протягом п’яти будуть проходити певні цікаві заходи», – сказав начальник управління культури Львівської міськради Михайло Мороз.

Основні події відбуватимуться протягом п’ятниці – неділі. ZAXID.NET підготував добірку святкових заходів з нагоди 761-річчя Львова.

5 травня, п’ятниця

У п’ятницю, 5 травня, з 13:00 до 14:00 у Львівському аеропорту ім. Данила Галицького відбуватиметься виступ духового оркестру «Львівські фанфари».

О 15:00 на площі Ринок відбудеться відкриття вуличної виставки «Це надихає», на які будуть представлені роботи учасників однойменного конкурсу. Виставка триватиме до 30 травня. О 15:30 на площі Ринок відбудеться флешмоб.

О 21:00 всі охочі зможуть відвідати відкритий показ ретроспективних фільмів про Львів, що відбуватиметься під відкритим небом на площі Музейній, у Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого 14/18а) та у Парку культури, що на вул. Болгарській, 4.

Об 18:00 розпочнеться фестиваль мистецтв «NEWWAVEEXHIBITION 2017» – це масштабний цілодобовий арт-фестиваль у форматі арт-шоу. Він відбуватиметься ц Festrepublic, вул. Старознесенька, 24-26, та поблизу Порохової вежі, вул. Підвальна, 4

З 5 до 7 травня у парку «Горіховий гай» відбудеться VI Соціальний фестиваль «Лютин», мета якого – соціалізація дітей у кризових ситуаціях в суспільство через спільне дозвілля з волонтерами, дітьми звичайних шкіл та публічними людьми.

Протягом трьох днів (5-7 травня) також триватиме Barbecue Fest SpringON у Львівському палаці мистецтв.

6 травня, субота

Саме у суботу, 6 травня, у Львові відбудеться найбільше святкових заходів. Об 11:00 на площі Музейній розпочнеться святковий сніданок з нагоди Дня міста.

Під час урочистої міської сесії депутати зберуться, щоб відзначити кращих львів’ян, шляхетну львівську родину. Їм вручать святкові грамоти. Це той невід’ємний атрибут, який супроводжує кожен День міста.

О 10:00 за адресою пл. Петрушевича, 2, розпочнеться фестиваль сучасного танцю «Ритми Часу».

Об 11:00 на площі св. Юра, біля пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому, розпочнеться XV Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт», у рамках якого створюватимуть монументальний розпис-стометрового полотна «Молитва дітей за мир в Україні»

Протягом години, із 14:00 до 15:00, пройде урочиста міська хода за маршрутом: пл. Міцкевича – просп. Свободи – вул П. Беринди – пл. Ринок.

У Парку культури о 12:00 відбудеться танцювальне шоу «born2dance», а о 14:00 концерт «Відчинилося життя». У 16:00 тут розпочнеться дитяче свято.

О 14:00 на майданчику комплесу Медик, що на вул. Горбачевського, 24, відбудеться відкриття першого чемпіонату Львова з футзалу на відкритих майданчиках.

У суботу на проспекті Свободи відкриють фанзону «Євробачення», яка буде діяти у місті до 13 травня.

На площі Міцкевича та площі Галицькій із 15 до 16:30 виступатимуть духові оркестри-учасники фестивалю «Королівський Лев».

У Левандівському парку з 15:00 до 21:00 відбуватимуться святкові заходи, а із 16:00 святкуватимуть на площі перед пам’ятником Степанові Бандері.

На Сихові о 17:00 розпочнеться фестиваль духових оркестрів та мажореток «Королівський лев», що триватиме до 21:00.

У ТЦ «Форум Львів» о 17:00 показуватимуть виставу театру «І люди, і ляльки».

О 23:00 на західній стороні площі Ринок відбудеться Музичний 3D мапінг за графікою Б. Сороки на балконі Львівської ратуші.

7 травня, неділя

У цей день святкові заходити проводитимуть також на Рясному – на вул. Шевченка, 390, на стадіоні школи №92.

Об 11:00 у Літературно-меморіальному музеї ім. І. Франка відбудеться сніданок «Любов/голод: Що нами керує?».

Об 14:00 День міста святкуватимуть у театрі Лесі Українки. Святкові заходи відбуватимуться у внутрішньому дворі театру за адресою вул. Городоцька, 34 (вхід з вул. Бенедиктовича).

На східній стороні площі Ринок у цей день відбуватимуться літературні заходи, що організовує офіс «Львів – місто літератури ЮНЕСКО». Із 16:00 на площі Ринок також відбуватиметься святковий концерт.

8 травня, понеділок

Об 9:00 у палаці Мистецтв на вул. Коперника, 17, відбудеться Міжнародний шаховий фестиваль «Кубок Львова 2017».

О 10:00 за адресою пл. Петрушевича, 2, розпочнеться фестиваль сучасного танцю «Ритми Часу».

У цей день о 11:00 відбудеться також сніданок із сестрами Музичук за адресою вул. Ференца Ліста, 2.

9 травня, вівторок

Об 9:00 у палаці Мистецтв на вул. Коперника, 17, відбудеться Міжнародний шаховий фестиваль «Кубок Львова 2017»

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини